Kaksikymppinen Ilme avaa kolmannen toimistonsa Floridaan

13407096_1047327922024980_8839111648687773062_n

Ilmeen 20-vuotisjuhlat juhlittiin perjantaina 2.9. Lahden Seurahuoneella, Ilmeen kaikkien aikojen ensimmäisen asiakkaan tiloissa. Kuten 20-vuotissynttäreillä kuuluukin, illan puheenaiheena oli, mitä nuorukainen aikoo seuraavaksi. Vastaus kuului: lähteä Amerikkaan. Juhlavieraat saivat siis kuulla, että Ilme avaa uuden toimistonsa Yhdysvaltoihin Floridaan, jossa alkaa palvella kansainvälistyviä suomalaisyrityksiä.

20 vuoden aikana olemme auttaneet satoja asiakkaita kasvamaan Suomessa sparraamalla heitä niin liiketoiminnassa, kommunikaatiossa kuin mainonnassa. Nyt haluamme auttaa suomalaisia PK-yrityksiä kurkistamaan maailman suurimmille markkinoille ja kasvamaan siellä, kertoo Ilmeen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Oskari Kariste.

Florida valikoitui toimiston paikaksi siksi, että siellä on paljon sijoittajia, mutta vähemmän kyynärvarsia kuin esimerkiksi Manhattanilla tai Piilaaksossa.

– Kun kilpailu on ensin voitettu siellä, voidaan tarjontaa laajentaa koko Yhdysvaltain kattavaksi.

Uuden aluevaltauksen yhteistyökumppaneiksi on valikoitunut muun muassa Naples Accelerator, Rocket Lounge Fort Myers, Ladec, Tekes, Amchamb, joukko suomalaisia sijoittajia sekä Boreniuksen New Yorkin toimisto.

Kariste totesi juhlapuheessaan Suomen olevan pullollaan tuotteita ja palveluita, joilla on kaikki edellytykset menestyä sata kertaa suuremmalla markkina-alueella. Näitä löytyy myös Ilmeen omista asiakkaista. Se on osaltaan vaikuttanut siihen, että toiminnan laajentaminen entistä paremmin palvelevaksi markkinointiviestinnän toimijaksi tuntuu nyt luontevalta.

Ensimmäisten asiakkaiden kanssa kansainvälistymistyö on jo aloitettu. Kariste on asunut Yhdysvalloissa nyt jo muutaman vuoden ja ehtinyt sinä aikana sekä valmistella Ilmeen Floridan toimiston avaamista että kerryttää kokemusta suomalaisyhtiöiden auttamisesta Yhdysvaltain markkinoille. Näitä yhtiöitä ovat Ilmeen lisäksi muun muassa parturiliikeketju Mroom ja kasvihuoneteknologiaa myyvä Local Greens, joissa kaikissa Kariste toimii myös sijoittajana. Nyt kun toimisto on saatu auki ja siellä työskentelee Karisteen lisäksi kaksi vakituista työtekijää – viestinnästä vastaava Claire O. Murphy ja projektien johtamisesta vastaava Joel Andersen – kokemuksesta kertynyttä osaamista aletaan tarjota myös muille.

– Kielimuurin, suhdetoiminnan ja markkinoiden erityispiirteiden takia on ratkaisevaa, miten kommunikoit itsestäsi ja yrityksestäsi. Yhdysvalloissa markkinoinnin rooli korostuu erityisesti, sillä siellä se on kaiken keskiössä.

Uudelle vuosikymmenelle lähtenyt Ilme uskoo, että 20 vuoden markkinointiviestinnän kokemus yhdistettynä kansainväliseen osaamiseen, verkostoihin ja nyt myös Ilmeen Yhdysvaltain toimiston paikallisten työntekijöiden tuomaan kentän tuntemukseen tarjoaa ainutlaatuista asiantuntemusta uusille markkinoille pyrkivän yrityksen avuksi.

– Kasvun aikaansaaminen asiakkaillemme on ollut perustehtävämme 20 vuotta ja siitä on kyse edelleen. Nyt teemme sen myös Yhdysvalloissa, Kariste sanoo.