Alma Media vahvistaa digimainonnan kehitystä yhteistyössä AppNexuksen kanssa

Digitaalisiin palveluihin ja julkaisutoimintaan keskittyvä mediakonserni Alma Media sekä johtava riippumaton mainosteknologiaratkaisuja tarjoava teknologiayhtiö AppNexus aloittavat yhteistyön ja Alma Media ottaa käyttöön AppNexus Publisher Suite –tuoteperheen digimainonnan infrastruktuurikseen. Yhteistyö vahvistaa Alman strategiaa digitaalisen mainonnan edelläkävijänä.

Uusi teknologia uudistaa ja tehostaa Alman digimainonnan hallinnointia, optimointia, ennustamista, tuottoanalysointia ja ohjelmallisen ostamisen tekemistä. Uusi digimainonnan jakelujärjestelmä otetaan käyttöön Alman uutis- ja lifestylemedioiden sekä markkinapaikkojen muodostamassa mediaverkostossa kokonaisuudessaan vuoden 2016 aikana. Jakelujärjestelmä kattaa desktop-, mobiili- ja videomainonnan. Alma-verkosto on yksi Suomen suurimmista mediaverkostoista. Alma tavoittaa eri medioidensa kautta 80 % 15–74 -vuotiaista suomalaisista (Lähde: TNS Atlas 7-12/2015).

Yhteistyö tarjoaa Almalle entistä paremmat mahdollisuudet viedä eteenpäin digimainonnan liiketoimintaa; se muun muassa nopeuttaa digitaalisten mainostuotteiden kehittämistä ja markkinoille tuontia ja tehostaa operatiivista toimintaa.

”Yhteistyömme AppNexuksen kanssa tukee Alman digitaalisen, datalähtöisen kehitysstrategian toteuttamista”, Alma Median digimainonnan palveluiden ja kehityksen johtaja Johanna Vartiainen sanoo. ”Kokonaisvaltainen järjestelmä tuo aiempaa paremmin mainostajien tarjolle Alman laajan, monipuolisen ja maantieteellisesti koko Suomen kattavan tuotetarjooman. Lisäksi se parantaa Alman mainosinventaarin hallintaa ja tuo käyttöömme uusia mekanismeja mainonnan ohjelmallisen ostamisen ja myymisen kehittämiseksi.”

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Euroopan digitaalisten julkaisijoiden kärkijoukkoihin kuuluvan Alma Median kanssa,” AppNexus Publisher Technology Groupin myynti- ja asiakkuusjohtaja JC Conti sanoo. ”Yhteistyö on tärkeä askel AppNexukselle, joka on laajentamassa liiketoimintaansa Pohjoismaissa ja Pohjois-Euroopassa. Olemme ainoa yritys, joka tarjoaa riippumattoman ja kokonaisvaltaisen monetisointiratkaisun julkaisijoille.”