Arto Satonen Ylen hallintoneuvoston varapuheenjohtajaksi

9egblsrp
Arto Satonen (kok)
Ylen hallintoneuvosto valitsi kokouksessaan 20.9. uuden varapuheenjohtajan. Varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Arto Satonen (kok). Eduskunta nimitti  aiemmin Satosen Ylen hallintoneuvoston jäseneksi 13.9. täysistunnossaan. 
 
Hallintoneuvoston edellisenä varapuheenjohtajana vuodesta 2011 toimi kansanedustaja Kalle Jokinen (kok).
 
Hallintoneuvosto on Yleisradion ylin päättävä elin. Sen puheenjohtajana toimii kansanedustaja Kimmo Kivelä (ps). Hallintoneuvoston 21 jäsentä valitsee eduskunta vaalikauden ensimmäisillä valtiopäivillä. Jäseniksi valitaan tiedettä, taidetta, sivistystyötä ja elinkeino- ja talouselämää tuntevia sekä eri yhteiskunta- ja kieliryhmiä edustavia henkilöitä. Yhtiön henkilöstöllä on hallintoneuvostossa kaksi edustajaa, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Ylen hallintoneuvosto kokoontuu 6-7 kertaa vuodessa.