Suomen ensimmäinen kiinankielinen makasiini ilmestyi

kiinalehti

Suomessa on alkanut ilmestyä kiinankielinen, matkailijoille sekä investoinneista ja kouluttautumisesta Suomessa kiinnostuneille suunnattu aikakauslehti. Ensimmäisen numeron pääosassa ovat Lappi ja Helsinki.

Tarkoitus on kertoa Suomen tarjoamista palveluista, lähtien peruspalveluista ja majoituksesta aktiviteetteihin ja lahjaostoksiin sekä designiin ja koulutukseen. Tarve kiinankieliselle informaatiolle on suuri, sillä kaikki kiinalaiset eivät hallitse englantia.

Useimmiten kiinalaismatkailijat ovat ensimmäistä kertaa Suomessa valtaosan jäädessä Helsinkiin tai matkatessa Eurooppaan. Julkaisu vie Suomi-tietoa Kiinaan ja antaa informaatiota Suomen kesästä ja talvesta myös seuraavaa matkaa ajatellen.

Suomalaiset ja Kiinan ulkopuoliset nettisivut avautuvat kontrollin ja estojen vuoksi hyvin hitaasti jos ollenkaan, joten suomalaisten nettisivujen kanssa on turha suunnata Kiinaan.

Joulukuun aikana avautuvat myös kiinankieliset nettisivut www.santa24.fi. Sivustolle tuotetaan Suomea koskevaa materiaalia online-ajassa, mikä palvelee kiinankielisiä matkailijoita Suomessa ja länsimaissa.

Suomi sekä ennen kaikkea Lappi ja Helsinki kiinnostavat kiinalaisia nyt enemmän kuin koskaan. Siksi matkailijamäärien odotetaan kasvavan kymmeniä prosentteja vuodessa.

Lehteä ja nettisivustoa toimittavat matkailutoimittajat ja kääntäjät sekä Suomesta että Kiinasta. Lehden kustantaa Polarlehdet Oy. Kesän numero ilmestyy ensi vuoden toukokuussa ja talven lehti marraskuussa.