Jari Ullakko Avauksen luovaksi johtajaksi

crsfde6fijgm2tlcyfnh

Avaus Marketing Innovations on nimittänyt Jari Ullakon Pohjoismaiden luovaksi johtajaksi. Hän vastaa Avauksen uuden luovan studion perustamisesta. Ullakolla on takanaan pitkä, palkittu ura Lowe Brindforsin ja ruotsalaisen Grown perustajajäsenenä sekä suomalaisen SEK & Greyn luovana johtajana.

Ullakko kertoo, että vaikka kaikki puhuvat markkinointiteknologioista, datasta ja sisällöistä, vain harvat osaavat yhdistää ne mitattaviin tuloksiin.

”Markkinat ovat tänä päivänä keskusteluja. Olen parhaissa luovissa toimistoissa oppinut yhtä sun toista mukaansatempaavien sisältöjen luomisesta. Kun ne onnistuvat, ihmiset rakastavat niitä sekä itsensä että markkinoijan eduksi”, sanoo Ullakko, jonka mukaan markkinointi perustuu nykyään keskusteluihin, joiden jäljet ovat dataa.

”Avauksella on tarvittavat teknologiat ja osaaminen, jolla data louhitaan, analysoidaan ja ymmärretään. Minun tehtäväni on rakentaa luova tiimi, joka osaa käyttää dataa tarinan kerronnan apuna”, Ullakko toteaa.

Ullakolla on teollisen muotoilijan tutkinto ja 30 vuoden kokemus kansainvälisen brändin rakentamisesta. Hän on bränditoimisto Grown perustajajäsen ja ollut aiemmin Lowe Brindforsin osakas ja luova johtaja. SEK & Greyllä Ullakolla on ollut aktiivinen rooli Greyn Euroopan luovan puolen kehittämisessä. Ullakko tuntee hyvin pohjoismaiset markkinat ja eri maiden luovat yhteisöt, ja hän tulee olemaan merkittävä voimavara Avauksen pohjoismaisen luovan studion kehittämisessä Tukholmassa ja Helsingissä.

Uransa aikana Ullakko on palkittu useista merkittäville pohjoismaisille ja kansainvälisille brändeille tehdyistä töistä, kuten Audi, Saab Automobile, Scandinavian Airlines, Electrolux, Helly Hansen, Lexus Europe, Finnair ja Fazer. Ullakko aloittaa Avauksessa 1. syyskuuta.