Meyer Turku valitsi OSG:n

Turun telakan uuden maamerkin eli 130 metrin korkeuteen kohoavan nosturin edessä Meyerin asiakkuudesta vastaava OSG Agencyn projektipäällikkö Johanna Muukkonen, Meyer Turku Oy:n viestintäpäällikkö Tapani Mylly ja OSG Agencyn Business Director Toni Lähteenoja. Nosturi on osa telakan 185 miljoonan euron investointiohjelmaa.

Meyer Turku ja OSG Agency sekä OSG Viestintä syventävät yhteistyötään. OSG rakentaa muun muassa Meyerin työnantajamielikuvaa ja vastaa rekrytointimarkkinoinnista. Nyt yhteistyö laajenee entisestään.

— Loistoristeilijöiden rakentamisessa tarvitaan monipuolista osaamista, ja samaa laaja-alaista ammattitaitoa odotamme kumppaneiltamme. OSG valikoitui toimistoksemme kilpailutuksen kautta. Haluamme toimiston, josta saamme kaikki markkinointiviestinnän palvelut yhdeltä luukulta, Meyer Turun viestintäpäällikkö Tapani Mylly kertoo.

Kilpailutuksen tuloksessa korostui OSG:n kattava markkinointiviestinnällinen osaaminen, kyky kokonaisvaltaisiin näkemyksiin sekä datan ja digitaalisuuden hyödyntäminen suunnittelussa ja kohderyhmän tavoittamisessa.

— Olemme jo parin vuoden ajan panostaneet digitaaliseen rekrytointiprosessiin. Datan ja analytiikan ansiosta rekrytointi ei ole pimeässä hapuilua, vaan voimme kohdentaa markkinointieurot tehokkaasti relevanteille hakijoille. Analytiikka myös syventää tietämystämme hakijoista, Tapani Mylly avaa.

OSG pitää kunnia-asianaan yhteistyötä Meyerin kaltaisen, yhteiskunnallisesti merkittävän toimijan kanssa. Meyer Turun tilauskanta yltää vuoteen 2024 asti, mikä on hieno asia niin telakalle kuin Turun seudulle ja koko Suomen vientiteollisuudellekin. Lisäksi Meyer Turku on merkittävä työllistäjä alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Myllyn mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että markkinoinnin toimenpiteillä viestitään Meyerin arvoja työnantajana ja tuetaan telakan rekrytointitavoitteita. Hyviä osaajia tarvitaan koko ajan lisää. Tänäkin vuonna telakalle rekrytoidaan satoja uusia työntekijöitä. Jatkuva haku on päällä esimerkiksi diplomi-insinööreistä, insinööreistä sekä levyseppä-hitsaajista. Myös projektinhallintaan tarvitaan osaajia. Rekrytointimarkkinoinnissa onkin onnistuttu hyvin, ja telakalle on saatu haluttua työvoimaa.

OSG Agencyn Business Director Toni Lähteenoja toteaa mainostoimisto- ja viestintätoimistokumppanuuden Meyer Turun kanssa osoittavan, että OSG:n tapa hyödyntää dataan pohjautuvaa ymmärrystä suunnittelun kaikilla tasoilla tuottaa merkittävää lisäarvoa asiakkaille.

– OSG tunnetaan täyden palvelun markkinointiviestintätalona, jolla on pitkäaikaisia strategisia ja operatiivisia asiakkuuksia monilla toimialoilla. Kumppanuus Meyer Turun kanssa on meille erityisen hieno asia, koska voimme olla mukana tukemassa asiakkaan kasvua alalla, josta on hyötyä koko Suomelle, Toni Lähteenoja korostaa.