Mynewsdesk vahvassa kasvussa – Suomen 2017 liikevaihto +35 %

Vaikka yksityiskohtaiset tulokset ovat vielä viimeistelyn alla, Mynewsdesk voi jo nyt vahvistaa tehneensä vahvan tuloksen vuonna 2017. Toimitusjohtaja Mattias Malmströmin mukaan mediaseurannan lanseeraus, kansainvälinen kasvu ja sisällöntuotannon kasvanut kysyntä ovat olleet ydintekijöitä yrityksen menestyksessä.

– Meillä oli erinomainen vuosi. On vielä aikaista kertoa tarkkoja yksityiskohtia, mutta kokonaiskasvu on noin 20 prosenttia. Tavoitteemme on olla ensimmäinen ruotsalainen SaaS-yritys, joka saavuttaa 100 miljoonan euron liikevaihdon ja vuoden 2017 tulos on tärkeä askel tähän suuntaan, sanoo Mynewsdeskin toimitusjohtaja Mattias Malmström.

Kasvua Suomessa ja maailmalla

Mynewsdesk saavutti erinomaisen tuloksen myös Suomessa. Suomen liikevaihdon kasvu vuonna 2017 oli noin 35%.

– On ollut hienoa nähdä, miten kiinnostus Mynewsdeskin Suomen mediaseurantapalveluihin on kasvanut. Samalla mediaseurantapalvelujen tarjooman vakiintuminen myös Suomessa on kasvattanut asiakkaidemme määrää. Asiakkaillemme on helpompaa, kun saman alustan kautta voi tehdä sekä sisältöjen jakelun, että seurata oman brändin ja kilpailijoiden näkyvyyttä. Tuemme asiakkaidemme viestintätyötä myös aiempaa laajemmilla asiakaspalveluresursseilla. Haluamme jatkossakin erottautua erinomaisella asiakaskokemuksella, kertoo Mynewsdeskin Suomen vt. maajohtaja Timo Hämäläinen.

Pohjoismaat ovat perinteisesti olleet Mynewsdeskin vahvin markkina-alue. Vuonna 2017 Mynewsdesk kuitenkin ylitti odotukset myös kansainvälisesti, Saksan noustessa tärkeäksi markkina-alueeksi. Ensimmäistä kertaa koskaan Mynewsdesk ylitti tavoitteensa Pohjoismaiden ulkopuolisilla markkinoilla. Lisäksi Mynewsdeskin tulos esimerkiksi Japanissa kasvoi 100 prosentilla.

– Koska asemamme ydinmarkkinoillamme on ollut vahva ja vakaa muutaman vuoden, kansainvälinen kasvu on tärkeää pitkän aikavälin tavoitteidemme saavuttamisessa. Alkuvuosi tuo mukanaan jännittäviä uusia lanseerauksia, mukaan lukien yhteistyön, joka avaa meille ovia uusille markkinoille, Malmström kertoo.

Strateginen suunta ja vuoden 2018 tavoitteet

Vuonna 2017 Mynewsdesk lanseerasi mediaseurantapalvelun kaikilla markkinoillaan. Lanseeraus on osa yrityksen tavoitetta tarjota PR:n ja viestinnän ammattilaisille entistä kokonaisvaltaisempi viestintätyökalu.

– Jatkamme tuotteemme kehittämistä, jotta saisimme sisällytettyä kaikki viestinnän workflow’n vaiheet palveluumme. Tällä hetkellä kehityksen alla on useampi big data -lähtöinen projekti, joiden tavoitteena on saada hyödynnettyä kaikki työkalun sisältämä data ja tarjottua uutta, arvokasta tietoa asiakkaillemme, Malmström kertoo.

Myös kasvanut sisällöntuotannon kysyntä on ollut tärkeässä roolissa Mynewsdeskin kasvussa vuonna 2017. Yrityksen Content & Professional Services -osasto kasvoi 525 prosentilla viime vuoden aikana. Sisällöntuotanto on tärkeässä roolissa myös tulevaisuudessa. Mynewsdesk käy jatkuvasti dialogia asiakkaiden, toimittajien ja muiden sisällöntuottajien ja vaikuttajien kanssa myös vuonna 2018. Tämä näkyy yhä selkeämmin myös Mynewsdeskin Suomen-liiketoiminnassa.

– Mynewsdesk on alusta asti halunnut toimia linkkinä toimittajien ja brändien välillä. Keskitymme yhä vahvemmin toimittajien kohderyhmään tukemalla heitä päivittäisessä työssään ja helpottamalla uusien, arvokkaiden kontaktien luomista, Malmström sanoo.