Viaplay jatkaa kasvuaan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa

Vuosi 2017 oli Viaplaylle voimakkaan kasvun aikaa Pohjoismaissa, sillä palvelun tilaajamäärä kasvoi 21 prosenttia vuodesta 2016. Tilaajamäärän kasvusta on kiittäminen yhtiön omaa tuotantoa olevia korkealaatuisia pohjoismaisia draamatuotantoja.

”Panostuksemme omiin alkuperäistuotantoihimme on osoittautunut menestykseksi, ja siihen keskitymme myös tulevaisuudessa vahvistaaksemme asemaamme Pohjoismaiden johtavana suoratoistopalveluna”, painottaa Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland.

Viaplay on kertonut lanseeraavansa yli 50 omaa tuotantoa vuoteen 2020 mennessä. Viime vuonna Viaplay julkisti 16 omaa draamatuotantoa, ja alkuperäissarjoista ensi-iltansa saivat mm.  trillerit Hassel ja Alex sekä katsojasuosikki Swedish Dicks -sarjan toinen kausi, jota tähdittivät Hollywood-näyttelijä Peter Stormare ja ruotsalaiskoomikko John Glans.

Omaan alkuperäistuotantoon tehdyt investoinnit ovat tuottaneet tulosta, sillä tilaajamäärä kasvoi Pohjoismaissa 21 prosenttia. Aloitettujen videokäynnistysten määrä nousi 40,5 prosenttia, ja palvelun tarjonnan parissa vietetty aika kuukaudessa asiakasta kohden kasvoi 25 prosenttia 31,9 tuntiin. Luvut osoittavat, että Viaplayn asiakkaat kuluttavat palvelun sisältöä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Myös osto- ja vuokraelokuvia tarjoavan Viaplay Storen käyttö lisääntyi. Viime vuoden aikana osto- ja vuokraelokuvien myynti kasvoi peräti 29 prosenttia.

Uusi johto vauhdittamaan Viaplayn kasvua

Viime marraskuun lopussa Viaplayn johtoon valittiin Alexander Bastin nimikkeellä Head of Viaplay. Alexanderin tavoitteena on varmistaa Viaplayn kasvu Pohjoismaiden markkinoilla myös jatkossa.

“Vuosi 2017 oli tähän mennessä paras vuotemme, ja tärkeintä on kasvun jatkuminen. Jatkaaksemme kasvu-uralla, meidän on panostettava oman sisällön tuottamiseen. Vuoden 2018 aikana ensi-iltansa saa moni iso alkuperäistuotantomme, esimerkiksi fantasiatrilleri Hidden, jota tähdittää Bond-tytön roolistaan tunnettu Izabella Scorupco”, toteaa Alexander Bastin, SVP and Head of Viaplay & Viafree.

Paino laadukkaassa sisällössä

Vaikka panostus omaan tuotantoon on strategisesti tärkeää ja houkuttelee uusia asiakkaita, katselluimpiin sarjoihin lukeutuvat amerikkalaiset suosikkisarjat, kuten Greyn anatomiaSouth ParkFamily Guy ja Lethal Weapon.

Kattava urheilutarjonta on myös tärkeä Viaplayn kasvun vauhdittajana. Viaplayssa on katsottavissa esimerkiksi Englannin Valioliigan, Mestarien liigan, NHL:n ja KHL:n ottelut unohtamatta koripallon Euroliigaa, NFL:ää ja UFC-otteluita, joiden suosio on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Tästä esimerkkinä on UFC-tähti Conor McGregorin ja nyrkkeilylegenda Floyd Mayweatherin välinen ottelu, joka keräsi ennätysyleisön ja löi kaikki aiemmat pay-per-view -myyntiennätykset Pohjoismaissa.

Iso ruutu voittaa mobiilikatsomisen

Viaplayn asiakkaat ovat palanneet katsomaan viihdettä isolta ruudulta, kuten televisioruudulta tai videoprojektorin kautta. Isolta ruudulta katsominen ohitti mobiilikatsomisen ensimmäistä kertaa sitten vuonna 2011 tapahtuneen Viaplayn lanseeraamisen Suomen markkinoille: isolta ruudulta katsominen kasvoi vuoden aikana 10 prosenttia ja nousi jo 64 prosenttiin.

”Katsomistavan muutokseen vaikuttaa sisällön laajuus, tekninen kehitys ja käytettävyys. Kuluttajat voivat katsoa mielenkiintoista sisältöä missä ja millä laitteilla haluavat. Isolta ruudulta katsomisen suosion kasvu kertoo siitä, että laatuviihdettä halutaan katsoa mukavasti olohuoneen rauhassa”, toteaa Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland.

Viaplay lukuina

Kasvu vuosina 2016–2017

 • Asiakasmäärä kasvoi 21 prosenttia vuodesta 2016 vuoteen 2017
 • Aloitettujen videokäynnistysten määrä nousi 40,5 prosenttia
 • Viaplayn Storen osto- ja vuokraelokuvien myynti kasvoi 29 prosenttia
 • Palvelun parissa vietetty aika asiakasta kohden nousi 25 prosentilla 31,9 tuntiin
 • Isolta ruudulta katsominen kasvoi 10 prosenttia

Televisioruutu vai mobiililaite                                                   Asiakasmäärä prosentteina

12/2017            12/2016

*Iso ruutu, esim. televisio tai projektori                                                  64 %                 54 %

Mobiililaite                                                                                             61 %                 59 %

Isolla ruudulla tarkoitetaan televisiota tai videoprojektoria. Mobiililaitteet kattavat älypuhelimet ja tabletit. Luvut näyttävät, kuinka suuri osa Viaplayn asiakkaista on käyttänyt mobiilaitetta tai televioruutua sisällön katsomiseen joulukuussa 2016 verrattuna joulukuuhun 2017.

Katsotuimmat uudet sarjat Viaplayssa vuonna 2017

Yksittäisten asiakkaiden lukumäärällä mitattuna. Katsominen 30 päivää ensi-illan jälkeen.

Suomi:

 1. Hassel (Viaplayn alkuperäissarja)
 2. Lethal Weapon
 3. The Blacklist: Redemption
 4. ALEX (Viaplayn alkuperäissarja)
 5. The Blacklist

Ruotsi:

 1. Hassel (Viaplayn alkuperäissarja)
 2. ALEX (Viaplayn alkuperäissarja)
 3. Prison Break Sequel
 4. Outlander
 5. The Blacklist

Norja:

 1. Prison Break Sequel
 2. Miehitetty (Okkupert, Viaplayn alkuperäissarja)
 3. Elven
 4. The Blacklist
 5. S.W.A.T

Tanska:

 1. Prison Break Sequel
 2. Veni Vidi Vici (Viaplayn alkuperäissarja)
 3. S.W.A.T
 4. The Blacklist
 5. Lethal Weapon

Vuokratuimmat elokuvat vuonna 2017:

*Kaikissa Pohjoismaissa

 1. Fifty Shades Darker
 2. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
 3. Vaiana
 4. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (Fantastic Beasts and Where to Find Them)
 5. Wonder Woman

Ostetuimmat elokuvat vuonna 2017:

*Kaikissa Pohjoismaissa

 1. Vaiana
 2. Fifty Shades of Grey
 3. Trolls
 4. Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö
 5. John Wick: Chapter 2

Katsotuimmat urheilutapahtumat Viaplayssa vuonna 2017:

Yksittäisten asiakkaiden lukumäärällä mitattuna

Suomi: Makwan Amirkhani vs. Arnold Allen, UFC-ottelu 18.3.

Ruotsi: Manchester United – Liverpool, Englannin Valioliigan ottelu 15.1.

Norja: Floyd Mayweather vs. Conor McGregor, pay-per-view -ottelu 26.8.

Tanska: Juventus – Real Madrid, Mestarien liigan ottelu 3.6.