Krista Taubert Ylen ulkomaantoimituksen päälliköksi

Krista Taubert Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Krista Taubert on nimetty Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan ulkomaantoimituksen päälliköksi. Taubert aloittaa tehtävässään 19.3.2018.
Ulkomaantoimituksen päällikkönä Krista Taubert vastaa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan ulkomaanjournalismista ja sen kehittämisestä. Taubertin vastuulle kuuluu muun muassa Ylen kirjeenvaihtajien verkosto ja hän toimii ulkomaantoimituksen esimiehenä. Koulutukseltaan Taubert on yhteiskuntatieteiden maisteri.
Taubertilla on vankka kokemus monipuolisista journalistisista vastuutehtävistä. Hän on työskennellyt Ylessä vuodesta 1997. Tällä hetkellä Taubert työskentelee vastaavana tuottajana Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan Lähetykset-osastolla, jossa hänen vastuualueenaan ovat Ylen TV-uutisetAamu-tv, sää ja Puoli Seitsemän. Taubert on työskennellyt aiemmin myös A-studion toimitusihteerinä ja ulkomaantoimittajana. Vuosina 2008–2012 hän teki toimittajan töitä Washingtonissa.
Uudessa tehtävässään Taubert raportoi Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittajalle Riikka Venäläiselle.