Shawn McKell nimitetty Saksan Avauksen maajohtajaksi

Pohjoismainen markkinointiteknologiaa ja -palveluita tarjoava Avaus Marketing Innovationsaloittaa liiketoiminnan myös Saksassa. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä. Avauksen Münchenin toimistoa alkaa johtaa Shawn McKell, joka on sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa työskennellyt digitaalisen markkinoinnin konkari.

McKellin vahvuutena on teknologian kehittämisen ja luovan työn yhdistäminen. Avausta ennen McKell työskenteli Ingon Strategy & Insights -johtajana. Ingo on osa Tukholmassa toimivaa Grey and Ogilvy Networkia.

”Olen iloinen, että pääsen työskentelemään pohjoismaiden kokeneimmassa markkinointiautomaation ja personoinnin yrityksessä”, McKell sanoo. ”Olen tyytyväinen, että voin myös tuoda Avauksen ainutlaatuiset markkinointiratkaisut Euroopan suurimmille markkinoille.”

Amerikkalais-saksalainen McKell on kasvanut, opiskellut ja työskennellyt yhtäläisesti sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. McKell on aiemmin työskennellyt Icon Medialabin luovana ja käyttäjäkokemuksesta vastaavana johtajana Barcelonassa ja Sapientilla (nykyään SapientRazorfish) Düsseldorfissa, Münchenissa ja Lontoossa.

”Saksan markkinat ovat Avaukselle iso askel. Olemme hienosäätäneet digitaalisen markkinoinnin ratkaisuamme yli vuosikymmenen. Nyt olemme valmiita ottamaan vastaan Saksan merkittävät ja haastavat asiakkaat”, kertoo Avauksen johtava partneri Tom Nickels.

McKell on työskennellyt asiakaskokemusta koskevan suunnittelun ja strategian parissa. 1990-luvulla hän toimi Microsoftilla tuotesuunnittelijana ja MSN:n luovana johtajana. Viime aikoina hän on keskittynyt brändi- ja kokemusstrategiaan sekä digitaaliseen markkinointiin useissa ruotsalaisissa brändi- ja markkinointitoimistoissa. Niitä ovat Grow ja WPP:n omistamat Brand Union-, Ogilvy- ja Grey-toimistot.