Livelähetysten suosio kasvussa – viestintätoimisto Sourcen toteuttama Hihna247 palkittiin Cannesissa

Viestintätoimisto Sourcen S-ryhmälle toteuttama slow tv -lähetys Hihna247 voitti pronssileijonan Cannes Lions -festivaaleilla.

Suorassa slow tv -lähetyksessä kuvattiin Helsingin Prisma Kaaren kassahihnaa 12 tunnin ajan juhannuksena. Viime vuonna suoraa lähetystä striimattiin Prisman Facebook-sivulle ja Subille. Facebookissa Hihna247 keräsi yli miljoona katselua ja Subilla lähetystä seurasi parhaimmillaan saman aikaisesti 245 000 katsojaa. Hihna247 palasi Prisman Facebookiin myös tänä juhannuksena, jolloin se tavoitti noin 500 000 suomalaista.

Hihna247 on viestintätoimisto Sourcen tuotantoa. Kyseessä oli ensimmäisiä kertoja, kun Suomessa käytettiin livestreamiä televisiossa.

– Livestreameistä on puhuttu jo pitkään, mutta nykyään potentiaalinen katsoja voidaan tavoittaa monessa paikassa, somen lisäksi myös lineaarisessa televisiossa, kommentoi Sourcen videoliiketoiminnan johtaja Paavo Tervonen.

– Lähetyksen julkaisu useassa kanavassa ei nosta tuotannon hintaa yhtään, joten livestream on erittäin kustannustehokas työkalu.

Livestreamin lähettäminen televisiossa on uutta, joten Source suunnitteli ja rakensi tekniikan yhdessä Subin kanssa. Juhannuksen lisäksi Hihna247 on toteutettu itsenäisyyspäivänä viime vuonna ja tällöin lähetys sai yli 800 000 näyttökertaa. Hihna247-tuotannossa ovat olleet mukana myös Craft Finland, Sanoma, HOK-Elanto, TBWA\Helsinki sekä Carat Helsinki.