Niina Hyrsky puolustusministeriön viestintäjohtajaksi

Valtioneuvosto on 5. heinäkuuta 2018 nimittänyt puolustusministeriön viestintäjohtajaksi valtiotieteiden maisteri Niina Hyrskyn ajalle 1.9.2018-31.8.2023.

Hyrsky siirtyy viestintäjohtajaksi ulkoministeriön lehdistö- ja kulttuurivirkamiehen tehtävästä Suomen Tukholman suurlähetystöstä. Sitä ennen Hyrsky on toiminut muun muassa Handelsbanken Suomen viestintäjohtajana vuosina 2005-2011. Lisäksi Hyrskyllä on laaja kokemus uutistoimittajan ja -tuottajan töistä Yleisradiossa, Helsingin Sanomissa ja Nelosen uutisissa.

Viestintäjohtaja johtaa viestintäyksikköä ja on osa ministeriön johtoa osallistuen ministeriön johtoryhmätyöskentelyyn. Viestintäjohtaja vastaa puolustusministeriön ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä sekä toimii ministeriön johdon asiantuntijatukena. Lisäksi viestintäjohtaja ohjaa hallinnonalan viestinnän periaatteiden määrittämistä ja yhteensovittamista.

Viestintäjohtajan virkaa haki 21 henkilöä.