Diabetes-lehteen päätyi reseptilääkkeen mainos – lähes 60 000 lehden painos hävitettävä

Diabetes-lehden numeron 4/18 jakelu on keskeytetty sisältöön liittyvän virheen vuoksi. Lehden ilmestyminen valitettavasti viivästyy.

Postin ohjauskeskus on antanut ohjeen pysäyttää lehdet ja poistaa ne jakelusta. On kuitenkin mahdollista, että pieni määrä virheellisiä lehtiä päätyy kuluttajille. Pyydämme tuhoamaan 5.9. ja 6.9. mahdollisesti jaetut kappaleet.

Diabetes-lehden toimitusprosessissa tapahtuneen inhimillisen virheen vuoksi Diabetes-lehteen oli päätynyt reseptilääkemainos. Lain mukaan reseptilääkkeiden markkinointia voi kohdistaa vain lääkkeiden määräämiseen tai toimittamiseen oikeutetuille henkilöille, jotka tarvitsevat työssään tietoa lääkkeistä.

Kuluttajille saa markkinoida vain itsehoitolääkkeitä, joita saa ilman lääkemääräystä. Reseptilääkkeiden markkinointi suoraan kuluttajille on kielletty.

Lehden oli määrä ilmestyä 5.9. Virhe huomattiin iltapäivällä 4.9. Kun vahinko selvisi, tehtiin kaikki mahdollinen, jotta jakelu saatiin keskeytettyä. Lisäksi viranomaisia informoitiin asianmukaisesti.