MTV kasvattaa katseluosuuttaan – syksyn ohjelmisto käynnistyi erinomaisin luvuin

MTV:n kanavilla on hieno kesä takana, jolloin se vahvisti asemaansa entisestään. Syksyyn MTV jatkaa kaupallisen tv:n ykkösenä kumulatiivisesti 41 % kaupallisella katseluosuudella.

MTV vahvisti kesällä asemaansa kaupallisessa katselukilpailussa suoritevarmana, kaikki kohderyhmät tavoittavana mediana. Tv:n katselu kasvoi kesä-elokuussa, ja MTV:n kanavat ottivat osuutta kaupallisesta katselusta. MTV:n osuus kohderyhmässään kasvoi 6,5 % edelliskesästä. Koko vuonna MTV on selvästi edellä Nelonen Mediaa (41 % vs 35 %, 10-54-v. prime time).

MTV oli elokuussakin selvästi katsotuin kaupallinen tv-yhtiö. Kaupallinen katseluosuus nousi 38 %:iin (10-54 prime time) Nelonen Median jäädessä 34% ja muiden kaupallisten toimijoiden ottaessa 28 %:n osuuden. Koko väestössä MTV:n kanavat keräsivät yli 41 % kaupallisten kanavien katselusta koko vuorokauden aikana.

MTV aloitti syyskauden erinomaisin luvuin

Syksyn ohjelmisto on käynnistynyt MTV:n kanavilla erinomaisin luvuin. Kestosuosikki Salatut elämät -sarjan jaksot saavat tv:n puolella yhteensä noin 600 000 katsojaa ja online-keskikatsojamääräkin on jo yli 100 000. Maajussille morsian -sarjan 11. kauden ensimmäisten jaksojen kokonaiskeskikatsojamäärä on yli 800 000.

Seikkailuohjelma Fort Boyard Suomen paras jakso on saanut 700 000, Enbuske, Veitola & Salminen starttasi lähes 0,5 miljoonan yleisöllä, samaan ylsivät sekä Suomen kauneimman kodin että Pitääkö olla huolissaan? -sarjan viidennen kauden ensimmäinen jakso. Uusi visailuohjelma Jahti sai ensimmäisellä jaksolla kokonaiskeskikatsojamääräksi lähes 600 000.

Subin katselu kasvoi elokuussa yli kolmanneksella edellisvuoden elokuusta. Subin lasten aamuohjelmiston myötä osuus lasten ja heidän vanhempien katselusta nousi selvästi.

AVAn Ensitreffit alttarilla aloitti 25 % paremmin yliyönluvuin kuin edellissyksynä (MTV3 ja AVA). Kohderyhmässä 25-44-v. naiset kauden avausjakso keräsi jopa 40% suuremman yleisön kuin viime vuoden avausjakso. Ensimmäinen jakso on saanut tähän mennessä keskikatsojamääräksi 0,5 miljoonaa katsojaa (tv+online). Sarja on hyvin suosittu Katsomossa, keskikatsojamäärä lähes 50 000 ja käynnistyksiä 140 000.

MTV Katsomon katselu on edelleen hyvässä kasvussa. Kesällä kärjessä ovat olleet Salatut elämät ja sarjan spin offit, myös elokuussa alkanut Fort Boyard Suomi ja talkshow Enbuske, Veitola & Salminen ovat saaneet hyvin katselua Katsomossa.

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, kokonaiskeskikatsojamäärä = kaikki tv-esitykset + arvio online yleisöstä, online-katselu comScore DAx