HUSin nimistö, tunnus ja visuaalinen ilme uudistuvat

Yliopistollisuus on tärkeä osa HUSin toimintaa. Tämä nostetaan esiin HUS Helsingin yliopistollinen sairaala -nimessä. Samassa yhteydessä HUSin tunnusta ja visuaalista ilmettä päivitetään.

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala -nimessä yhdistyvät HUSin ja Hyksin vahvuudet: HUSin tunnettuus ja Hyksin yliopistollisuus.

– HUSin hallituksen päätöksen mukaisesti HUS Helsingin yliopistollinen sairaala tarkoittaa kaikkea Helsingin ja Uudenmaan erikoissairaanhoitoa ja sen sairaaloita, sanoo hallintojohtaja Lauri Tanner.

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on ruotsiksi HUS Helsingfors universitetssjukhus ja englanniksi HUS Helsinki University Hospital. Nimen lyhyt versio on HUS kaikilla kielillä.

Virallisesti, esimerkiksi perussopimuksessa, sairaanhoitopiirin nimi on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, kuten tähänkin asti. Käyttöönotolla ei ole vaikutusta tähän. Hyks säilyy edelleen erityisvastuualueen ja HUSin suurimman sairaanhoitoalueen nimissä.

Tunnus ja graafinen ilme uudistuvat

HUSin nykyinen tunnus on ollut käytössä sairaanhoitopiirin toiminnan alusta eli vuodesta 2000 lähtien. Nyt on hyvä hetki uudistaa tunnusta ja graafista ilmettä. Vanha ja uudistettu tunnus tulevat esiintymään rinnakkain jonkin aikaa. Sama pätee muuhunkin graafiseen ilmeeseen.

– Muutos on havaittava, mutta ei radikaali. HUSin nykyinen tunnus ja ilme ovat laajasti tunnettuja emmekä halunneet menettää tätä, viestintäpäällikkö Niina Kauppinen sanoo.

HUSin tunnuksessa on edelleen HUS-tekstilogo ja merkki. Merkin lähtökohtana on sairaalaristi, joka luo vaikutelman siivilleen kohonneesta linnusta. Tekstilogoa on vahvistettu ja merkin paikka on vaihdettu tekstin jälkeen. Näin HUS nimenä korostuu. Tunnuksesta on myös olemassa versiot, joissa on Helsingin yliopistollinen sairaala -teksti mukana.

HUSin päävärejä ovat jatkossa turkoosi, tummansininen ja valkoinen. Värien valinnassa on korostettu raikkautta, luotettavuutta ja rauhoittavuutta.

HUSin alkuperäisen logon on suunnitellut graafikko Hannu Virtanen. Logon ja graafisen ilmeen uudistamisesta on vastannut Avidly (aiemmin Zeeland Family).