Anssi Kähärästä Grafian uusi puheenjohtaja

Grafian syyskokouksessa valittiin uudet hallituksen jäsenet ja puheenjohtaja. Anssi Kähärä astuu Antero Jokisen tilalle vuodenvaihteessa. Grafia jakoi kokouksen yhteydessä myös yli 100 000 euroa apurahoina.

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian syyskokouksessa 29.10.2018 ravintola Southparkissa valittiin hallitukseen kolme uutta jäsentä: graafinen suunnittelija Nina Grönlund, luova johtaja Anssi Kähärä ja markkinoinnin suunnittelija Markus Nieminen. Designtoimisto Werkligin perustajiin kuuluva Anssi Kähärä valittiin hallituksen puheenjohtajaksi seuraamaan tehtävää kuusi vuotta hoitanutta Antero Jokista.

”Grafia haluaa parantaa visuaalisen viestinnän toimialan tunnettuutta ja näkyvyyttä. Tavoitetta palvelee mm. kansainvälistyminen sekä alan tekijöiden aktivoiminen ja toimialan kehittäminen kotimaassa – hyvänä esimerkkinä tästä toimii Vuoden Huiput -festivaali. Nuorten jäsenten saaminen mukaan Grafian toimintaan on tärkeää: toiminnan pitää pysyä ajassa ja parhaissa tekijöissä kiinni”, Anssi Kähärä kertoo tavoitteistaan puheenjohtajana.

Syyskokouksen yhteydessä jaettiin myös Grafian kohdeapurahat. Grafia sai 101 kohdeapurahahakemusta, joiden yhteenlaskettu summa oli 380 993 euroa. Apurahoja jaettiin 50 kohteelle, yhteensä 100 360 euroa. Apurahat maksetaan Kopioston kopiointikorvauksista. Hakemusten määrä laski viime vuodesta parilla kymmenellä.

Grafian apurahatyöryhmä tuki vuoden 2018 päätöksessään hankkeita, joiden lopputulokset tulevat myös suuren yleisön saataville. Julkaisuprojekteissa työryhmä arvosti jatkuvuutta. Maan tapa, jonka mukaan kustantajat laittavat tekijät hakemaan palkkionsa tai osan siitä apurahana, ei ole toimikunnan mielestä hyväksyttävä.

Apurahatyöryhmään kuuluivat: Tuomas AatolaLeena KisonenUlla SainioTuija Tarkiainen ja Tommi Vasko.