MTV:n uutissivusto uudistui – uusi osoite nyt MTVuutiset.fi

Suomen suurimman kaupallisen uutismedian MTV:n laajamittainen uutisten uudistushanke on edennyt ensimmäiseen yleisölle näkyvään vaiheeseen. Uutissisällöt löytyvät nyt uudelta MTVuutiset.fi-sivustolta, joka palvelee entistä paremmin käyttöliittymän parannusten ja ilmeen selkeytymisen myötä. Sivustouudistuksen tavoite on tarjota paras mahdollinen käyttökokemus ja vahvistaa MTV:n uutisbrändiä digitaalisilla alustoilla tilanteessa, jossa MTV:n uutispalvelut kiinnostavat kuluttajia enemmän kuin koskaan.

MTVuutiset.fi-sivustoa on raikastettu kokonaisvaltaisesti sekä ilmeen, käyttökokemuksen että sisällön puolesta. Sivusto keskittyy nyt kokonaisvaltaisemmin laadukkaiden uutisvideoiden ja kiinnostavien artikkeleiden esiin nostamiseen. Sivuston latautumisnopeutta on kasvatettu ja tägi-navigaatiolla mahdollistettu entistä näppärämpi uutisselailu.

– Nykypäivän uutiskilpailu on kovaa ja tahdomme palvella suomalaista uutiskuluttajaa tarjoamalla luotettavaa sisältöä kiinnostavalla tavalla. Olemme halunneet tehdä äärimmäisen nykyaikaisen, helppokäyttöisen sivuston ja tämä kaikki on osa sitä, että parannamme entisestään asemaamme yhtenä Suomen suurimmista uutissivustoista, kertoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

– Uutisten parissa pitää viihtyä ja uutisetkin saavat herättää tunteita. Haluamme laajentaa käsitystä uutisista ja siitä, mikä on tärkeää ja kiinnostavaa. Päivän kovin juttu voi tulla uutistoimituksesta, mutta yhtä hyvin koko kansa saattaa puhua urheilun tai viihteen tapahtumasta. Uusi sivusto mahdollistaa monenlaisten aiheiden löytämisen ja nostamisen, sanoo MTV Uutisten toimituspäällikkö Karri Lehtiö.

Uutiskulutuksen kasvusta kertoo esimerkiksi se, että MTV:n uutispalvelun artikkelisivulataukset kasvoivat vuoden 2018 toisen ja kolmannen kvartaalin aikana noin 20 prosenttia ja videokäynnistykset olivat peräti yli 200 prosentin kasvussa. Digitaalisessa uutispalvelussa vierailee noin 2,7 miljoonaa käyttäjää kuukausittain.•

– Uusi MTVuutiset.fi on suunniteltu kiinnostus edellä: aiheesta toiseen voi liikkua mielensä mukaan tai sukeltaa tiettyyn uutisaiheeseen syvemmin. Sivuston käytettävyys paranee erityisesti mobiililaitteissa, mutta sivun leventämisen myötä uutissisällöt täyttävät tehokkaammin myös suuremmat ruudut. Uutta sivustoa on tehty yhdessä käyttäjien kanssa ja olemme saaneet erityisesti kiitosta sen selkeydestä ja videopainotteisuudesta, kuvailee MTV:n Service Design Lead Jan Rosnell.

Digitaalisen uutispalvelun uudistaminen on osa MTV:n suurinta uutistarjonnan uudistusta sitten 1990-luvun taitteen. Hankkeen eri vaiheissa digitaalisia alustoja uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden kulutustarpeita ja uutissisältöjen tarjontaa. Marraskuun aikana MTV Katsomo muuttuu mtv-suoratoistopalveluksi ottaen käyttöön mtv.fi-osoitteen. Lisäksi MTV Uutisten studioilme uusitaan vielä tämän vuoden aikana ja uutisvideotarjonnan määrä moninkertaistuu MTV Uutiset Liven aloittaessa ympärivuorokautisen toiminnan alkuvuodesta 2019.

MTVuutiset.fi

MTV:n päivittäiset uutis- ja ajankohtaissisällöt MTV3-kanavalle sekä kaikille MTV:n digitaalisille julkaisualustoille tuottaa Mediahub Helsinki Oy.

• Lähteet: FIAM -comScore MMX MP (ka. tammi-syyskuu) & Adobe Analytics.