Viestilehdet Oy ostaa Freemium Media Oy:n liiketoiminnan

Maaseudun Tulevaisuutta julkaiseva Viestilehdet Oy on ostanut Freemium Media Oy:n koko osakekannan. Suomalaisen Freemium Media Oy:n tuotteisiin kuuluvat mm. yli 1,2 miljoonaan talouteen jaettava Pientalo ja Piha –lehti, Suomela.fi  –verkkomedia sekä Suomela.fi –uutiskirje, jotka tavoittavat yhteensä yli 2,1 miljoonaa suomalaista pientaloasujaa. Yhtiön mediat muodostavat Suomen suurimman asumisen mediakokonaisuuden ja tavoittavat laajasti etenkin suomalaiset pientaloasujat sekä mökinomistajat. Freemium Median vahvuuksiin kuuluvat erityisesti merkittävän kohderyhmän ympärille rakennettu kasvava ja monikanavainen medialiiketoiminta sekä vahva mediamyynnin digiosaaminen.

”Sekä Viestilehdet että Freemium Media kulkevat lukijamääriltään ja tulokseltaan vakaina mediataloina muuta toimialaa vastavirtaan. Olemme iloisia, että saamme Viestilehtien perheeseen ketterän media-alan toimijan, joka tuo olemassa olevaan toimintaamme uudenlaista näkökulmaa. Samalla yhtiöiden liiketoiminnat sopivat hyvin yhteen kilpailijoista poikkeavalla tarjonnallaan ja täydentävät toisiaan lukijakunnan näkökulmasta. Odotan innolla, että pääsemme yhdessä kehittämään Viestilehtien tarjontaa ja liiketoimintaa sekä printissä että verkossa”, kertoo Viestilehdet Oy:n toimitusjohtaja Tero-Pekka Hämäläinen.

Viestilehdet Oy on Suomen johtava maaseutuun liittyvien sisältöjen tuottaja. Mediayrityksen päätuotteita ovat sanomalehti Maaseudun Tulevaisuus sekä aikakauslehdet Koneviesti ja Aarre. Viestilehtien liikevaihto oli n. 30 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja se työllistää noin 100 viestintäalan ammattilaista. Freemium Media on perustettu 2013 ja liikevaihto vuonna 2017 oli 2,3 miljoonaa euroa. Ennen yrityskauppaa yhtiön omistajina ovat toimineet sen johto sekä ruotsalainen mediatalo Villaliv. Yhtiöllä on kuusi työntekijää, jotka siirtyvät Viestilehtien palvelukseen vanhoina työntekijöinä.