MTV jatkoi kasvuaan vuonna 2018 – kaupallinen katseluosuus ylivoimainen kilpailijoihin verrattuna

 

MTV:lle vuosi 2018 oli erittäin vahva. Kaupallinen katseluosuus jatkoi nousemistaan ollen parhaimmillaan 49,8 %. Syys-joulukuussa MTV:n kanavien katselu kasvoi lähes viidellä prosentilla.

MTV:n kanaville vuosi 2018 oli toukokuusta lähtien yhtä juhlaa. Toukokuusta vuoden loppuun asti MTV:n kaupallinen katseluosuus oli vahvassa kasvussa samalla kun Nelonen Media menetti sitä.

Toukokuussa jääkiekon Suomi-Sveitsi -MM-ottelu 17.5. sai keskikatsojamääräksi lähes 1,5 miljoonaa (MTV3 + C More Sport 1) ja oli paitsi vuoden katsotuin urheilutapahtuma myös MTV:n katsotuin ohjelma.

“Viime vuosi oli meille huippuhyvä! Olemme todella tyytyväisiä kanaviemme ja sisältöjemme kehitykseen, sekä etenkin digialustojen kasvuun. Kotimainen sisältö ja laadukas uutis- ja ajankohtaisohjelmisto ovat ohjelmistomme kivijalkoja jatkossakin. Kevään uutuusohjelmisto on käynnistynyt hienoin tuloksin ja odotuksemme ovat kovat myös jatkossa”, kertoo MTV:n kanavajohtaja Jaana Pasonen.

Lokakuussa MTV:n kaupallinen katseluosuus nousi lähes 47 %:iin (prime time 10-54-vuotiaat). Koko vuonna MTV:n kaupallinen katseluosuus nousi 42,4 %:iin Nelonen Median laskiessa kolmella prosenttiyksiköllä 34 %:iin. Muut kaupalliset saivat 23,6 %:n osuuden.

Syys-joulukuussa MTV:n kanavien katselu kasvoi lähes viidellä prosentilla. MTV3 paransi suoritettaan merkittävästi parhaaseen katseluaikaan klo 20-22 välillä vahvan kotimaisen viihteen ja draaman siivittämänä. Sub puolestaan vahvisti myöhäisillan osuuttaan elokuvien ja rakkaus-reality Love Island Suomen ansiosta.

MTV3 otti kaikissa muissa genreissä paitsi elokuvissa katsotuimman ohjelman paikan kaupallisten kanavien mittelössä. Viihteessä MTV3:n Putouksen molemmat kaudet ja Tanssii Tähtien Kanssa olivat kärjessä. Kotimaisten draamasarjojen osalta Onnela, Salatut elämät ja Ex-Onnelliset olivat katsotuimmat. Lifestyle-sarjojen katselussa MTV3:lla oli kolmen kova kärki Kaappaus keittiössä, Kokkisota ja Suomen kaunein koti. Kymmenen uutiset jatkaa katsotuimpana uutislähetyksenä alle 55-vuotiaiden parissa.

Loppuvuodesta MTV Katsomo uudistui mtv-palveluksi. Edellisvuoteen verrattuna ohjelmakäynnistysten määrä kasvoi lähes 40 %:lla ja katseluun käytetty aika kolmanneksella. Syksyllä kestosuosikki Salatut elämät sai haastajan, kun Love Island Suomi nousi kuutena viikkona sen ohi katsotuimmaksi ohjelmaksi. Sarjan katselusta nuorissa naisissa kaksi kolmasosaa tapahtui suoratoistona eri päätelaitteilta.

Katsotuimmat ohjelmat genreittäin kaupallisilla kanavilla 2018, 10-54-vuotiassa keskikatsojamäärän (TRP) mukaan:

Urheilu: Jääkiekon MM: Suomi-Sveitsi, MTV3+C More Sport 1 17.5., TRP 30,2

Uutiset: Kymmenen Uutiset, MTV3 17.5., TRP 25,8

Viihde: Putous, MTV3 20.1., TRP 22,1

Kotimainen draama: Onnela, MTV3 10.3., TRP 13,9

Elokuva: 007 Spectre , Nelonen 9.9., TRP 10,2

Talkshow: Enbuske, Veitola & Salminen, MTV3 29.3., TRP 9,5

Ajankohtaisohjelma: Suuri presidentinvaalikeskustelu, MTV3 21.1. TRP 9,3

Lifestyle: Kaappaus keittiössä, MTV3 15.1., TRP 7,6

Lastenohjelmat: Samu-Sirkan joulutervehdys 2018, MTV3 24.12., TRP 7,7

Ulkomainen draama: Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 20.1., TRP 6,4

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus.