MTV aloitti ympärivuorokautisen digitaalisen uutiskanavan – MTV Uutiset Live on poikkeuksellisen suuri hanke Suomen mediakentässä

MTV Uutiset Live on yhtiön laajentuneen uutistoiminnan uusi keihäänkärki. Missä ja milloin vain katsottava uutislive tavoittelee kotimaisten uutisvideopalvelujen kärkipaikkaa.

– MTV Uutiset Live on poikkeuksellisen suuri hanke, jollaista Suomen mediakentässä ei olla nähty vuosiin. Palkkasimme tätä varten muun muassa kymmenen uutta ihmistä toteuttamaan nopeassa rytmissä tehtäviä päivittäisiä suoria uutislähetyksiä, kertoo MTV Uutiset Liven vastaava tuottaja Jaakko Hietanen.

Uutis- ja ajankohtaissisältöjen uudistamisprojektista vastaava MTV:n ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari painottaa, että tavoitteena on nousta kotimaisten uutisvideopalvelujen kärkipaikalle.

– Samalla huolehdimme Suomen arvostetuimpiin kuuluvan uutisbrändin suosion ja laadun jatkuvuudesta unohtamatta televisiouutisten katsojia.

– Vuorokauden ympäri käynnissä oleva liikkuvan kuvan uutislähetys tarjoaa aina tuoreimmat uutiset, kun livetiimi tekee useita suoria lähetyksiä kulloisenkin uutistilanteen mukaan.

Uutisliven sisältöä ovat kotimaan, ulkomaiden ja urheilun sekä viihteen ajankohtaiset puheenaiheet.

Uusi digitaalinen uutiskanava on osa MTV:n uutisten ja ajankohtaissisältöjen palvelu- ja ilmeuudistusta. Uudistuksella vastataan kulutustottumusten muutokseen, jonka myötä myös uutisia seurataan ajasta ja paikasta riippumatta entistä enemmän mobiililaitteilla.

MTV Uutiset Liven uutisankkuriksi Yleltä siirtynyt Teresa Meriläinen-Aho kiteyttää muutoksen puhuttelevuudeksi.

– Kun jotain merkittävää tapahtuu, kerromme sen heti suorassa lähetyksessä. On jännittävää päästä tekemään nopeita uutislähetyksiä alustalle, joka kulkee ihmisten mukana kaikkialla. Uusi lähetysottaa yleisön mukaansa ja puhuttelee.

MTV Uutiset Live on ympärivuorokautinen uutispalvelu, jota voi katsoa mtv-palvelusta, MTVuutiset.fi-sivustolta ja mobiilisovelluksista.