MTV:lle vuosi 2018 oli käännekohta – liikevaihto kasvu-uralle ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen

Suomen suurimmalle kaupalliselle televisioyhtiölle MTV Oy:lle 2018 oli investointien ja uudistusten vuosi. Vaikka yhtiön tulos oli edelleen tappiollinen, onnistui MTV kääntämään liikevaihdon kasvuun edellisvuodesta, ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Tämä käy ilmi MTV:n omistavan ruotsalaisen Bonnier Broadcastingin torstaina julkistamasta tulosraportista.

Suomen mainosmarkkinoilla kokonaistilanne jatkui haastavana ja kilpailu kaikissa mediaryhmissä kovana. Televisiomainonta kääntyi kuitenkin pieneen 0,1 prosentin nousuun.

Haasteellisesta markkinatilanteesta huolimatta MTV:n liikevaihtoa vahvistivat sekä mainosmyynnin että maksutelevision liiketoiminnan kasvu. Yhtiö onnistui voittamaan kaupallisia markkinaosuuksia mainonnassa, katselussa ja maksutelevision tilaajissa.

”Olen todella ylpeä siitä, että onnistuimme kääntämään MTV:n kasvuun. Teimme vuoden aikana useita merkittäviä uudistuksia, lisäsimme sisältöpanostuksia ja investoimme vahvasti digitaalisiin palveluihin. Nämä painoivat tulostamme suunnitellusti. Tavoitteenamme on nyt liikevaihdon kasvun jatkuminen ja kannattavuuden saavuttaminen”, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund toteaa.

MTV vahvisti viime vuonna asemaansa Suomen kaupallisen television markkinajohtajana. Osuus kaupallisen tv:n katselusta nousi parhaimmillaan lähes 50 prosenttiin ja syys–joulukuussa MTV:n kanavien katselu kasvoi liki 5 prosenttia.

Viihteessä, draamassa ja lifestyle-ohjelmissa MTV:llä oli vuoden 2018 katsotuimmat ohjelmat. Kymmenen uutiset puolestaan jatkoi alle 55-vuotiaiden katsotuimpana uutislähetyksenä. Vuoden seuratuin urheilutapahtuma oli MM-jääkiekon Suomi–Sveitsi-ottelu, jonka keskikatsojamäärä MTV3:lla ja C More Sportilla kohosi lähes 1,5 miljoonaan.

Ruotsalainen Telia ilmoitti heinäkuussa 2018, että se ostaa Bonnierilta MTV:n, MediaHubin, C Moren ja ruotsalaisen TV4:n omistajan Bonnier Broadcastingin. Kauppa vaatii kilpailuviranomaisen vahvistuksen ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2019 aikana.