Sanoma myy LINDA.-aikakauslehteä julkaisevan Mood for Magazinesin Hollannissa

Sanoma on sopinut myyvänsä LINDA.-aikakauslehteä ja siihen liittyviä tuotteita julkaisevan Mood for Magazinesin Hollannissa. Liiketoiminnan ostaa sen perustaja ja vähemmistöomistaja Linda de Mol yhdessä hollantilaisen mediayhtiö Talpan kanssa. Sanoma jatkaa muiden hollantilaisten mediabrändiensä kehittämistä ja laajentamista.

Vuonna 2018 Mood for Magazinesin liikevaihto oli 27 milj. euroa, operatiivinen liikevoitto 6 milj. euroa ja vapaa rahavirta 4 milj. euroa. Myytävän liiketoiminnan, josta Sanoma omistaa 86 %, arvo on 47 milj. euroa, joka vastaa arvostuskerrointa 7,9 operatiivisella liikevoitolla laskettuna. Mood for Magazinesilla on 53 työntekijää.

Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä, joihin kuuluu Sanoma Media Netherlandsin yritysneuvoston hyväksyntä, ja sen arvioidaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.