Kaakon Viestintä palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kaakon Viestintä palaa Suomen Tietotoimiston uutispalvelun asiakkaaksi. Muutos tapahtuu heinäkuun alussa, jolloin Kaakon Viestinnän mediat alkavat julkaista STT:n toimittamia kotimaan ja ulkomaiden sisältöjä. Nykyisin Kaakon Viestintä julkaisee Helsingin Sanomien toimittamia kotimaan ja ulkomaiden uutisia.

Kaakon Viestintä on ollut Helsingin Sanomien asiakas vuoden 2015 alusta alkaen. Sitä ennen Etelä-Saimaa, Itä-Savo, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Länsi-Savo julkaisivat STT:n toimittamia uutisia.

Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee muutosta STT:ssä tapahtuneilla uudistuksilla.

– Kun STT:n omistuksessa tapahtui viime vuonna muutoksia, STT uudisti myös palvelujensa hinnoittelumallin. Nykyisin hinnoittelussa huomioidaan myös aineiston käytön määrä. Nykyinen malli on aiempaa reilumpi, ja se palvelee meidän lehtiemme tarpeita erinomaisesti. Helsingin Sanomien kanssa tehty sisältöyhteistyö on toiminut erittäin hyvin, eikä muutos johdu Hesarista vaan nimenomaan STT:stä, Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee.

– Kaakon Viestinnän paluu STT:n uutispalvelun asiakkaaksi on meille iloinen uutinen, STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen sanoo. – Kansalliselle uutistoimistolle on tärkeää, että sillä on laaja asiakaskunta. Kaakon lehtien paluun jälkeen voi sanoa, että STT:n uutisten piirissä ovat nyt kaikki suomalaisen uutismedian keskeiset toimijat. STT:n uutiset tavoittavat periaatteessa jokseenkin kaikki suomalaiset.