Vastapaino vahvistuu: Päätoimittajana tunnettu Hannele Huhtala kustantajaksi

Hannele Huhtala (VTM) aloittaa työt Vastapainossa kustantajana. Huhtala toimi Ison Numeron päätoimittajana vuodesta 2015. Huhtala näkee sosiaalisesti vastuullisen työn jatkuvan tieto- ja tiedekirjallisuudesta tunnetussa kustantamossa.

”On kunnia päästä työskentelemään osaksi Vastapainon ammattitaitoista toimitusta. Vastapainon historia merkittävänä kustantajana on kiistaton”, Huhtala kertoo.

Tiedekustantamo Vastapaino on panostanut journalistiseen ja hyvin kirjoitettuun tietokirjallisuuteen. ”Vastapainossa tiedekin on tietokirjallisuutta”, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Jylhämö. Huhtalan rekrytoiminen vahvistaa Vastapainoa merkittävästi.

”Olen viime vuoden aikana ollut osittain mukana Vastapainon kirjojen toimitustyössä. Teosten laatu on huima”, Huhtala toteaa.

Huhtala odottaa innolla, että pääsee mukaan kustannustoimitukseen, viestintään, markkinointiin ja kertomaan kirjoista.

”Nykyään tutkimukset kuitataan Twitter-heitoilla ja kaikenkarvaiset keskustelijat epäilevät kirjojen tarvetta ylipäätään. On yhteiskunnallisesti vastuullista julkaista punnittua tietoa yleistajuisina kirjoina.”

Nokialta kotoisin oleva Huhtala on innoissaan muutosta Tampereelle. Huhtala toivoo uudenlaista kirjallisuustoimintaa ja tapahtumia myös Tampereelle:

”Nimenomaan tietokirjoista pitää puhua enemmän. Kun toimittajillakaan ei ole juuri aikaa perehtyä kirjallisuuteen syvällisesti, pitää yleisö tavoittaa muuta kautta.”

Huhtala on saanut koulutuksensa käytännöllisessä filosofiassa Helsingin yliopistossa. Huhtala aloittaa tehtävässään 2.9.2019.

Vastapaino on vuonna 1981 perustettu tieto- ja tiedekirjakustantamo. Vastapaino julkaisee kiinnostavia tieto- ja tiedekirjoja laajalle yleisölle.