Gigantti juhlii 20-vuotissynttäreitä Freestylerin siivittämänä

Gigantti Oy 20 vuotta, screenshot 20-vuotiskampanjan mainosfilmistä

Gigantti juhlistaa 20-vuotista taivaltaan poikkeuksellisen huomiota herättävällä markkinointikampanjalla. Kampanjan mainosfilmin musiikiksi on uudelleen sovitettu Bomfunk Mc’s -yhtyeen hitti Freestyler. Onhan Gigantilla ja Freestylerilla lähes päivälleen yhtä pitkä historia, ja legendaarisessa musiikkivideossa uutuuselektroniikka on vahvasti läsnä.

Elektroniikka- ja kodinkoneketju Gigantti viettää syyskuussa mittavia 20-vuotisjuhlia. Ensimmäinen Gigantti avattiin vuonna 1999 Vantaan Tammistoon ja myymälän tulo muutti kilpailun alalla täysin.

Juhlan kunniaksi tehtiin mainosfilmi, joka kuvaa maailman, elämän ja teknologian muutosta viimeisen 20 vuoden aikana. Jatkuvasti kehittyvä elektroniikka on tarjonnut kiihtyvällä tahdilla uusia elämyksiä ja mahdollisuuksia. Filmiin on sovitettu oma versio Freestylerista.

– Mainosfilmissä näkyy monta oman aikansa hittilaitetta, jotka herättävät meissä monessa nostalgisia tunteita. Teknologian kehitys on mennyt 20 vuodessa suurin harppauksin eteenpäin – ja Gigantti on tuonut uutuuslaitteet suomalaisten koteihin jo 20 vuotta, Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä kuvaa.

– Halusimme luoda filmin, jonka hetkiin mahdollisimman moni voi samaistua. Nostimme esille sen, miten relevantti Gigantti on ollut ja on edelleen meille kaikille. Mainos on täynnä yksityiskohtia ja viittauksia historiaan, joita ei ehkä ensimmäisellä katselukerralla huomaa, toteaa suunnittelija Jimi Hyvärinen NORD DDB:stä.

Freestylerin sovituksen mainosfilmiin on tehnyt alkuperäisversion säveltänyt Jaakko “JS16”Salovaara, joka kuuluu Suomen menestyneimpiin musiikkituottajiin. Filmin ohjaajaksi valikoitui legendaarisen Freestyler-musiikkivideon ohjannut Miikka Lommi.

– Oli siistiä palata omassakin elämässä jo legendaariseksi muuttuneen biisin pariin. Uusi versio on sovitettu eri tyyliseksi mainosvideossa näkyvien eri aikakausien mukaan. Musiikki muuttuu kuvan mukana alkaen 8-bittisestä tietokonepeliäänestä kohti alkuperäisen biisin tyyliä ja sitten lisäsin siihen vielä orkestraatiota ja kitaraa sekä mausteeksi 90-luvun popmusaelementtejä, Jaakko Salovaara sanoo.

Ohjaaja Miikka Lommille projekti oli mieluinen.

– Filmi on nostalgialla kyllästetty matka elektroniikan historiaan. Filmissä haetaan hetkiä ja tilanteita, jollaisina ne toteutuivat meidän elämissämme 1999 – 2019. Projekti palautti mieleen paljon laitteita, ilmiöitä ja ääniä. 1990-luvulla kodeissa oli vaikka mitä elektroniikkaa. Pleikka oli uusi juttu, ja noihin aikoihin itsellänikin oli muun muassa Nokia 2110i tehoakulla. Moni asia oli vuosien saatossa unohtunut. Kuten se, että DVD-levyissä oli aina jotain sormenjälkiä tai kuinka huikea oli communicator, Lommi sanoo.

– Yhteistyö Gigantin kanssa tuntui luontevalta heti ensi tapaamisesta. Ehkä siksikin, että meitä kaikkia yhdistää elektroniikka. Meillä jokaisella on siitä vahvoja muistoja ja ne hetket ovat meille tärkeitä. Päätimme heti, että filmin tulee näyttää autenttiselta ja oikealta elämältä. Tämän takia filmiä kuvattiin osittain vanhoilla kameroilla. Lopputuloksena on hyvin poikkeuksellisen näköinen filmi, Lommi toteaa.

Retro näkyy muuallakin Gigantin mainonnassa

Mainosfilmi jalkautuu myös Gigantin syksyn taktiseen tv-mainontaan. Samalla Gigantti palaa hetkeksi historiansa alkuvuosilta tuttuun visuaaliseen ilmeeseen, joka vie ajatukset 2000-luvun vaihteeseen. Gigantin alkuperäisen brändi-ilmeen remake tulee näkymään Gigantin myymälöiden lisäksi sosiaalisessa mediassa, printti- ja digimainonnassa sekä gigantti.fi:ssä.

Gigantin 20-vuotisfilmi on nähtävissä Gigantin Youtube-tilillä täällä

Ohjaus: Miikka Lommi

Tuotanto: Pablo Films

Musiikki: JS16

Mainostoimisto: NORD DDB Helsinki

Mediatoimisto: Carat

Tilaaja: Gigantti Oy / Sami Särkelä

Viestintä: Gigantti Oy / Anniina Korpela