JSN antoi langettavan Yle Kioskin Youtube-videosta

Yle Kioskin TLDRDEEP-juttusarjan video sai Julkisen sanan neuvostolta (JSN) langettavan päätöksen syyskuun kokouksessa 25.9.2019.

Youtubessa ja Yle Areenassa julkaistu video käsitteli Seinäjoella vuonna 2015 tapahtunutta henkirikosta. JSN totesi, että videossa pilailtiin henkirikoksella mauttomaan sävyyn eikä video täyttänyt Journalistin ohjeiden vaatimusta uhrin hienotunteisesta kohtelusta.

Itä-Savo-lehti sai samassa kokouksessa vapauttavan päätöksen samaa Journalistin ohjetta käsitelleestä kantelusta, kun JSN katsoi, ettei hukkumistapauksen pikainen uutisoiminen rikkonut hienotunteisuuden vaatimusta.

Kolme langettavaa, kolme vapauttavaa

JSN teki kokouksessaan yhteensä kuusi päätöstä, joista kolme oli langettavia.

Järviradio sai langettavan ihmisarvon loukkaamisesta. Radio soitti kappaleen, joka ei yksinään olisi ollut etnistä alkuperää halventava. Juontajan lukemat saatesanat tekivät kokonaisuudesta kuitenkin ihmisarvoa loukkaavan.

Lisäksi Yle sai yhden langettavan ja yhden vapauttavan päätöksen asiavirheen korjaamista käsitelleistä kanteluista.

Iltalehti sai vapauttavan, kun JSN katsoi, ettei uutista seuranneella kommenttipalstalla julkaistu lukijakommentti loukannut ihmisarvoa.