Radio Nova on Suomen ensimmäinen aurinkosähköllä toimiva radiokanava

Suomen suurin kaupallinen radiokanava tuottaa jatkossa itse osan käyttämästään sähköstä yhteistyössä energiayhtiö Helenin kanssa.

Radio Nova on nyt Suomen aurinkoisin kanava – kirjaimellisesti. Lokakuusta lähtien Novan studion käyttämä sähkö on puhtaasti aurinkoenergialla tuotettua, sen sijaan siirtotekniikkaan ja radiomastoihin käytetään lisäksi perinteistä sähköä.

Kaapelitehtaan katolle nousee pian myös oma, erityisellä ohutkalvopaneelitekniikalla toimiva aurinkoenergiavoimala, joka kuormittaa kattorakenteita huomattavasti vähemmän kuin perinteinen toteutustapa. Sen valmistumista odotellessa vuokraamme aurinkopaneeleita Helsingin Suvilahdessa sijaitsevasta Helenin nimikkopaneelivoimalasta.

Käsillä on vuoden pimein aika, mutta Novan taajuus ei hiljene, vaikka sää ei aina suosisikaan.

Kirkkaina päivinä aurinkopaneelit tuottavat hyvin sähköä, ja kun aurinko ei paista, käytetään muulla tavoin tuotettua sähköä.

”Olemme valtavan ylpeitä yrityksestämme, joka kantaa huolta tulevaisuudesta. Odotan innolla jokaisena arkiaamuna, että saamme kollegani Aki Linnanahteen kanssa huikata Radio Novan taajuudelle ”hyvää huomenta”, ja tunnelma studiossa ei vain sähköisty, vaan aurinkosähköistyy, Radio Novan aamujuontaja Minna Kuukka sanoo. ️

Radio Novan omat aurinkopaneelit on toteutettu yhdessä energiayhtiö Helenin kanssa.

”Radio Novan suosio ja kuuluvuus Suomessa on omaa luokkaansa. Uskomme, että Novan taajuudella saamme yhdessä jaettua aurinkoenergian ilosanomaa isolle joukolle ihmisiä. Aurinkoenergia on uusiutuva energianlähde, jonka tuottamiseen valtaosa suomalaisista voi osallistua jo nyt”, Helenin tuotepäällikkö Riku Kuikka kertoo.

Oman aurinkoenergian tuottaminen on osa Bauer Median jo aiemmin alkanutta, kokonaisvaltaista vastuullisuusajattelua ympäristön puolesta, jonka avulla nostamme uusiutuvan energian käytön määrää ja vähennämme hiilidioksidipäästöjä.

Syyskuussa Bauer Medialle myönnettiin kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n arvostettu Green Office -sertifikaatti, jonka edellytyksenä on yrityksen sitoutuminen toimimaan vastuullisesti ja huomioimaan ympäristöasiat päivittäisessä toiminnassaan.

Käytännössä tämä on näkynyt muun muassa jätteiden kierrätyksessä ja lajittelussa, kestävien hankintojen tekemisessä, turhasta tulostamisesta luopumisessa ja toimiston elintarvikevalinnoissa.