Discovery Finland Finnpanelin sopimuskumppaniksi tv-mittaritutkimukseen

Digitaalisen kasvun ja menestyksekkään vuoden 2019 myötä Discovery Finland panostaa tutkimukseen ja lähtee mukaan toimialan yhteiseen TotalTV-mittaukseen.

Kulunut vuosi 2019 oli Discovery Finlandille äärimmäisen onnistunut: sekä lineaarinen että digitaalinen katselu kasvoivat merkittävästi. Online-tv-katselun lisääntyessä Discovery ottaa uuden harppauksen mittaamisessa vuonna 2020. Discovery Finlandista tuli 1.1. Finnpanelin sopimuskumppani, ja suoratoistopalvelu Dplay integroidaan mukaan TotalTV -mittaukseen kevään 2020 aikana.

”Katselutapojen monipuolistuessa laadukkaan mittaamisen merkitys korostuu, ja Dplayn kasvaessa on tärkeää olla mukana markkinan yhteisessä mittausjärjestelmässä. Näin voimme tarkastella sisältöjä tarkemmin ja palvella kuluttuja- ja mainostaja-asiakkaitamme entistä paremmin”, Discovery Finlandin toimitusjohtaja Leah Hooper sanoo.

”Finnpanelissa iloitaan Discoveryn mukaantulosta tv-mittaritutkimuksen sopimuskumppaniksi. TotalTV-raportoinnin sisältö laajenee ja vahvistuu Dplayn myötä. Televisiota katsotaan laajalla laitevalikoimalla ajasta ja paikasta riippumatta. Hienoa, että tv-toimiala yhdessä panostaa tutkimuksen ja raportoinnin kehittämiseen”, Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Brun sanoo.

TotalTV-mittauksessa ovat alusta asti olleet mukana Yleisradion, MTV:n ja Sanoman suoratoistopalvelut. Online-tv-katselu kasvaa jatkuvasti, ja osuus katselusta on merkittävä erityisesti nuoremmissa kohderyhmissä.

Menestysvuoden 2019 siivittämänä Discovery Finlandin kanavaperhe tavoittaa enemmän suomalaisia kuin koskaan. Viime vuonna viikkotavoittavuus nousi yli 3 miljoonaan, ja myös osuus kaupallisesta katselusta kasvoi kohderyhmässä 25-54 edellisvuoteen verrattuna +7%. Dplay-suoratoistopalvelussa tehtiin yli 13 miljoonaa käynnistystä. Dplay on tällä hetkellä Pohjoismaiden nopeiten kasvava suoratoistopalvelu.

Discoveryn sisällöt ruokkivat erilaisia mielenkiinnon kohteita, ja monipuolisen ohjelmiston parissa sekä rentoudutaan että opitaan uutta. Vuonna 2019 katsotuimpiin ohjelmiin niin lineaarikanavien kuin Dplayn puolella lukeutuivat seikkailukategorian kärkititteli Atlantin yli, rikoskategorian lippulaiva Rikoksen anatomia ja hääohjelmista Unelmahäät ja nuoremman kohderyhmän suosikki Say Yes to the Dress Suomi sekä kestosuosikki 90 päivää morsiamena. Lisäksi ainoastaan Dplayssa katsottavissa ollut Fitnesspäiväkirja 2020 toi palveluun kasvua ja tavoitti uusia nuoria kohderyhmiä.

Myös urheilun rooli kanavaportfoliossa oli merkittävä jo vuonna 2019. Tänä vuonna on luvassa entistä tiiviimpää urheilutunnelmaa Tokion olympialaisten ja jääkiekon parissa.

”Asiasta, johon suhtaudutaan intohimolla, halutaan saada kaikki mahdollinen tieto ja elämyksellisyys irti. Tähän kohdennetut tv-sisällöt antavat hyvän lisänsä”, toteaa Discovery Finlandin ohjelmajohtaja Katja Santala.

Lähde: Finnpanel Oy, TV-mittaritutkimus, 4+ suomalaiset; Adobe Analytics