Ummikot ulkomailla voitti Formaatti-Finlandian

Formaatti-Finlandia palkinto jaettiin 16. kerran osana Media & Message-sisältökonferenssia.

Formaatti-Finlandian voitti viiden shortille päässeen ohjelman joukostaFremantleMedia Finland Oy:n tuottama uutuussarja “Ummikot ulkomailla” – My First Holiday. Nelosen tilaamassa sarjassa seurataan ensimmäistäkertaa elämässään ulkomaille matkustavia suomalaisia. Kaikki matkan aikana tapahtuneet kommellukset ja kohtaamiset raportoidaan katsojien nähtäväksi.
Ummikot ulkomailla -formaatti on myyty jo Espanjaan (RTVCM), Belgiaan(VRT), Slovakiaan (JOJ) ja Ruotsiin (MTGTV). Formaatti-Finlandia voittajan valitsi Mike Beale, EVP Global Development & Formats, ITV Studios UK ja valintaansa hän perusteli seuraavasti:

“My First Holiday” is well produced and original idea looking at the travelogue through different eyes.”

TV-alan Formaatti-Finlandia palkinnon rahoittavat Yleisradio Oy, MTV Oy jaNelonen Media.

Media & Message -palkinnot jaettiin parhaalle ohjelmatunnukselle jakanavamainoksille. TV-ohjelmatunnuskilpailun voitti “Supertähdet“ (tuotantoYellow Film & TV Oy). Kanavamainoskilpailun sarjan “kanavamainokset” voitti”MTV Suora suhde suomalaiseen” (tuotanto Valve Media Oy) ja ojelmapuffisarjan voitti ”Marja Hintikka Live” (tuotanto Yle ja Satumaa Family Business).

Esituomariston puheenjohtajana toimi kotimaisten sisältöjen ohjelmapäälikköEerika Vermilä (MTV Oy) ja muina jäseninä olivat vastaava tuottaja Tomi Suomela (MTV Oy), sisältöpäällikkö Raimo Lång (Yle Luovat sisällöt), tilaaja Arttu Nurmi (Yle Kulttuuri ja viihde), kotimaisten ohjelmien päällikkö Unne Sormunen (Nelonen Media) ja vastaava tuottaja Tea Panula (Nelonen
Media).