Katja Leinosta Gummerus Kustannuksen myynti- ja markkinointijohtaja

Katja Leino, 44, on nimitetty Gummerus Kustannus Oy:n myynti- ja markkinointijohtajaksi. Leino on työskennellyt Gummeruksessa vuodesta 2010, viimeiset viisi vuotta viestintä- ja markkinointijohtajana. Hänen vastuulleen siirtyvät nyt myös myynti ja tuotanto.

Ennen Gummerusta Katja Leinon työnantajia ovat olleet mm. Hill & Knowlton Finland ja Marimekko Oyj.

”Tartun uuteen haasteeseen suurella innolla. Yksi kustantamon tärkeimpiä tehtäviä on löytää kirjalle lukijat. Gummeruksen viime vuosien onnistumiset ja siitä kumpuava kaupallinen menestys perustuvat erinomaiseen yhteistyöhön jälleenmyyjien kanssa. Yhteistyön syventäminen, kumppanuudet, uusien myyntitapojen ja markkinointikeinojen rohkea kokeilu ovat avainasemassa, jotta kirja elää ja voi hyvin tulevaisuudessakin”, Katja Leino sanoo.

Gummerus Kustannus Oy on Suomen vanhin kirjankustantamo. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 8,8 miljoonaa euroa (kasvua 7 prosenttia) ja liikevoitto 4,4 prosenttia.