Mika Rahkonen Ylen strategiapäälliköksi

Mika Rahkonen, Kuva: Yle
Ylen uudeksi strategiapäälliköksi on valittu Mika Rahkonen. Rahkonen aloittaa työnsä  HR-, viestintä- ja strategiaosastolla 1.3.2018.
Mika Rahkosella on vankat näytöt strategisesta työskentelystä ja kehitystehtävistä sekä journalismista eri välineissä Ylessä. Tällä hetkellä hän työskentelee Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan kehittämisen päällikkönä. Hän on ollut mm. pystyttämässä Uutisvahdin ja Yle Kioskin.
“Rahkosella on erinomainen  toimintaympäristön tuntemus ja hyvät kansainväliset suhteet, hän on mm. EBU:n Digitaalisen komitean jäsen. Henkilönä Rahkonen on luova ja innostava. Uskon, että Mikan johdolla voimme kehittää Ylessä ennakoivaa ja nopeasti reagoivaa strategia-työskentelyä”, sanoo Ylen HR-, viestintä- ja strategiajohtaja Gunilla Ohls.
“Yleisöjen jatkuvasti parempi palvelu on ykkösasia, myös strategiatyössä. Strategian ja tavoitteiden pitää olla selkeitä ja iskeviä. Jos ihmiset eivät muista tavoitteita, niillä ei tee mitään. Strategisessa ajattelussa pitää olla koko ajan nokka kohti yksinkertaisempaa. Uudessa työssäni haluan ensimmäiseksi tutustua muihin yksiköihin tarkemmin”, sanoo Mika Rahkonen.
Uudessa tehtävässään Rahkonen ja hänen tiiminsä vastaavat yhtiön strategisesta suunnittelumallista sen kehittämisestä ja toimeenpanosta sekä toimintaympäristöanalytiikasta ja tiedolla johtamisen kehittämisestä. Työ vaatii erinomaista kykyä toimia verkostomaisesti ja tiiviissä yhteistyössä Ylen yksiköiden kanssa. Se edellyttää myös laajaa kontaktiverkostoa sekä kotimaassa että ulkomailla.
Strategiapäällikkö raportoi HR-, viestintä- ja strategiajohtaja Gunilla Ohlsille.