Hurjan kasvun siivittämä Freska valitsi hasan & partners Groupin kumppanikseen Pohjoismaissa

Kolme vuotta sitten perustettu Freska on voimakkaassa kasvussa. Kotisiivousta uudella tavalla tarjoava yritys yltää tänä vuonna jo yli kymmenen miljoonan euron liikevaihtoon. Yritys on juuri sopinut yhteistyöstä hasan & partners Groupiin kuuluvan hasan communicationsin ja Perfect Foolsin kanssa.

Kova kasvu on vaatinut Freskalta panostusta myös rekrytointeihin. Yritys onkin satsannut johtonsa uudistamiseen. Aiemmin muun muassa L’Oréalilla, Valiolla ja Lumenella markkinointia johtanut Susanna Takkunen on nimitetty yrityksen operatiiviseksi johtajaksi.

– ­Freskan ensimmäiset kolme vuotta ovat olleet voimakkaan kasvun aikaa, joka jatkuu edelleen yli kymmenen prosentin kuukausivauhtia. Kasvu on vaatinut meiltä johdon osaamisen vahvistamista. Olemmekin rekrytoineet kokeneita liikkeenjohdon ammattilaisia yrityksen johtoon. Susanna Takkunen on pitkän linjan ammattilainen, jollaista kaipasimme vastaamaan koko operatiivisesta toiminnastamme. Uskon, että Susannan avulla vahvistamme brändiämme entisestään ja tuemme kansainvälistä kasvuamme, Freskan hallituksen puheenjohtaja Mikko-Jussi Suonenlahti kuvailee.

Freska toimii nopeasti kasvavalla palvelualueella. Yritys toimii jo kolmessa eri maassa: Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Tällä hetkellä yritys tarjoaa uudenlaisia kotisiivouspalveluita digitaalisuutta vahvasti hyödyntäen.

– Meillä on ensimmäinen täysin digitaalisesti rakennettu siivousalan businessmalli, jossa markkinoinnin metriikka, mitattavuus, performointi ja CRM ovat avainasemassa, Susanna Takkunen selventää.

Katse on kuitenkin jo vahvasti tulevaisuudessa. Yrityksen tavoitteena on kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi kotipalveluita tarjoavaksi yritykseksi palveluvalikoimaa laajentaen. Kasvun mahdollistavat merkittävät kansainväliset sijoittajat, kuten Small Giant Gamesin taustalla vaikuttava ruotsalainen Spintop Ventures ja saksalainen pääomasijoittaja Acton Partners, joka on useiden menestyneiden kansainvälisten e-commerce yritysten taustalla.

Freska on valinnut markkinointiviestinnän kumppanikseen hasan & partners Groupin yksiköt Ruotsissa ja Suomessa

Pohjoismaissa toimiva Freska on valinnut kumppaneikseen hasan communicationsin ja Ruotsissa toimivan Perfect Foolsin. Yhteistyön avulla startup-yritys panostaa markkinointiviestintään ja brändinsä vahvistamiseen.

– Suomessa on upeita startup-yrityksiä, joiden taustalla on maailmanluokan idea, mutta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, niiden markkinointi ja brändäys ovat umpisurkealla tasolla. Hienoa, että Freska on tekemässä toisin ja panostaa markkinoinnin laatuun. Susanna on kokemukseltaan, osaamiseltaan ja draiviltaan supernainen, joka tuntee bisneskriittisen markkinoinnin lainalaisuudet kuin oman imurinsa. Intoa täynnä toivon, että kumppanivalinta osoittautuu yhtä hyväksi, hasan & partners Groupin toimitusjohtaja Eka Ruola sanoo.

Susanna Takkunen on vastannut eri yrityksissä paitsi lukuisista näkyvistä kampanjoista myös brändien uudelleenpositioinneista sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Hän on myös luonut täysin uusia brändejä.