Mynewsdesk osti verkko- ja sosiaalisen median seurantayrityksen Mentionin ja tavoittelee asemaa kansainvälisenä markkinajohtajana

Mattias Malmström, Mynewsdeskin toimitusjohtaja (vasen) and Matthieu Vaxelaire, Mentionin perustaja ja toimitusjohtaja (oikea).

Pohjoismaiden johtava ulkoisen viestinnän pilvipalveluiden tarjoaja, Mynewsdesk, on ostanut verkko- ja sosiaalisen median seurantayrityksen Mentionin. Yritysosto vahvistaa Mynewsdeskin tekoäly- ja analytiikkatarjoomaa.

Mynewsdeskin tavoitteena on kasvaa pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattujen verkko- ja sosiaalisen median seurantapalveluiden markkinajohtajaksi. Mentionin osto on osa tätä kasvusuunnitelmaa.

“Yrityskaupan myötä Mynewsdeskistä tulee uusi pk-sektorille suunnattujen PR-, markkinointi- ja viestintätyökalujen kansainvälinen edelläkävijä. Mentionin vahvuudet ovat mediaseuranta, tekoäly sekä kehittynyt analytiikka. Sen tuote ja teknologiatiimi ovat ensiluokkaiset”, sanoo Mynewsdeskin toimitusjohtaja Mattias Malmström.

Mention on keskittynyt suodattamaan tietoa pienten ja keskisuuten yritysten tarpeisiin digitaalisista ja sosiaalisen median kanavista, joita käyttää maailmanlaajuisesti yli kolme miljardia ihmistä. Mention on perustettu vuonna 2012 ja sen palveluiden käyttäjäkunta kasvaa keskimäärin 10 000:lla kuukausittain.

“Olemme tunnistaneet pienten ja keskisuurten yritysten tarpeen saada tietoa digitaalisista ja sosiaalisen median kanavista. Digitaalisen murroksen myötä jatkuvasta ajan tasalla pysymisestä on tullut markkinoinnin, viestinnän ja liiketoiminnan menestyksekkään kehittämisen elinehto. Mynewsdeskin ja Mentionin palveluiden yhdistäminen tuo markkinoille entistäkin innovatiivisemman kokonaisuuden”, sanoo Mentionin toimitusjohtaja ja perustaja Matthieu Vaxelaire.

Vaxelaire toimii jatkossa Mynewsdeskin operatiivisena johtajana. Hän vastaa integraatiosta, tuotekehityksestä ja kasvusta.

Tuore isobritannialainen Chartered Institute of Public Relationsin selvitys, “Humans still needed”, avaa, millainen rooli uusilla teknologioilla ja erityisesti tekoälyllä on viestintäalalla. Selvitys osoittaa, että nykyisellään 12 % viestintäammattilaisen osaamisesta voidaan täydentää tekoälyllä. Luvun odotetaan kasvavan 38 prosenttiin seuraavien viiden vuoden aikana. Mention tuodaan selvityksessä esiin yhtenä merkittävistä toimijoista tekoälyn hyödyntämisessä mediaseurannassa ja sosiaalisen median kuuntelussa.

Mynewsdeskin omistaja, norjalainen mediayhtiö NHST, näkee nyt toteutetun yrityskaupan tärkeänä osana Mynewsdeskin laajentumissuunnitelmaa.

NHST:n divisioonajohtaja ja Mynewsdeskin hallituksen puheenjohtaja Andreas Emblem sanoo: “Yrityskauppa vahvistaa Mynewsdeskin kansainvälistä asemaa ja toimii pohjana vahvalle, innovaatiovetoiselle kasvulle. Kansainvälisiä investointimahdollisuuksia kartoitettiin laajasti ennen yrityskauppaa. Yrityksille suunnatut pilvipalvelut kuuluvat NHST:n kasvustrategiaan.”

Yrityskaupan hintaa ei kerrota.