Silja Line yhteistyöhön Scholz & Friends -bränditoimiston kanssa

Tallink Silja on valinnut uudeksi Silja Linen brändimainonnan kattotoimistokseen ruotsalaiseen House of Friends -konserniin kuuluvan bränditoimisto Scholz & Friendsin. Tallink Silja ja Scholz & Friends ovat luoneet Silja Linen laivoille uudenlaisen elämyskonseptin, Silja Resortin. Silja Resort on hotelli, ravintola, ostoskeskus, elämyspuisto ja spa, merinäkymillä. Silja Resortin ajatuksena on tarjota matkustajille tasokas, kokonaisvaltainen elämys- ja lomakohde laivalla, jossa tuotteet ja palvelut ovat huippuluokkaa ja helposti saatavilla. Silja Resort -konsepti jalkautetaan kaikille Silja Line -brändin alla liikennöiville laivoille asteittain syksystä alkaen.

Silja Resortin myötä Tallink Silja haluaa vahvistaa Silja Linen asemaa Itämerellä – matkakokemuksesta hiotaan entistä yhtenäisempi ja asiakaslähtöisempi paneutumalla matkan jokaiseen yksityiskohtaan. Silja Linen laivat ovat täydellisiä lomakohteita: esimerkiksi yhdellä Helsingin ja Tukholman välillä liikennöivällä laivalla on 415 merinäköalallista hyttiä, 7 ravintolaa ja 3 poreallasta sekä lisäksi muun muassa huippuviihdettä ja hienoja ostosmahdollisuuksia.

House of Friends -viestintäkonserniin kuuluvalla Scholz & Friends -bränditoimistolla on laaja kokemus matkailu- ja viihdeteollisuudesta. Scholz & Friendsin toimitusjohtaja Arvid Svanvik uskoo Silja Resortin asettavan laivamatkustuksen uuteen kontekstiin ja antavan Itämeren risteilyille uudenlaisen ilmeen.

-Uskomme, että uuden Silja Resort -konseptin myötä käsitys risteilystä kokonaisena elämyskeskuksena muuttuu ja tekee siitä entistä houkuttelevamman. Laivamatkustus kiinnostaa jatkossa entistä enemmän sekä niitä, joille Itämeren risteilyt eivät ole olleet lyhyen loman vaihtoehtona, että niitä, jotka nykyisinkin matkustavat laivoilla säännöllisesti, sanoo Arvid Svanvik.

Tallink Siljalla on jo vuosien ajan tehty paljon työtä asiakaskokemuksen eteen ja jatkossa työtä tehdään entistä keskitetymmin. Tallink Silja Oy:n markkinointiyksikkö on organisoitu uudeksi asiakaskokemus, markkinointi ja tuotteet -yksiköksi, jota johtaa Customer Experience, Marketing & Product Director Hanna Länsivuori (aiemmin markkinointijohtaja). Yksikön tavoitteena on paneutua entistä enemmän asiakaspolun kaikkiin vaiheisiin niin, että erilaisten asiakkaiden moninaiset odotukset tulee tarkoin huomioitua.

-Uuden asiakaskokemus, markkinointi ja tuotteet -yksikön tavoitteena on suunnitella ja tuottaa elämyksiä entistä vahvemmin yhdessä ja asiakkaidemme tarpeita kuunnellen, olivatpa ne fyysisiä, digitaalisia tai sosiaalisia. Tavoittelemme kokemusjohtajuutta, joka on jatkoa brändistategiatyöllemme. Scholz & Friends on tehnyt erinomaista työtä Silja Resort -brändikonseptin luomisen kanssa ja koko henkilöstömme on hyvin innostunut siitä. Uuden konseptimme ydinlupauksena on tarjota aina uusia elämyksiä Siljan laivoilla, kertoo Hanna Länsivuori.

Asiakas- ja brändikokemusta kehitetään jatkuvasti myös mm. erilaisin kehityshankkein ja innovatiivisin kokeiluin sekä uudistamalla laivastoa. Seuraavaksi matkustajille näkyviä uudistuksia saadaan Silja Serenaden marraskuisen ja Silja Symphonyn tammikuisen telakoinnin myötä. Näiden uudistusten jälkeen myös Silja Resort näkyy ja tuntuu entistä enemmän.