Jukka Relander Energiateollisuus ry:n viestintäpäälliköksi

Energiateollisuus ry vahvistaa viestintäänsä rekrytoimalla yhteiskunnallisena vaikuttajana, poliittisena toimijana ja viestintäammattilaisena tunnetun Jukka Relanderin viestintätiimiinsä. Relander siirtyy tehtävään johdon valmennuksia ja konsultointia tekevän Novetos Oy:n viestintäjohtajan paikalta.

”Energiateollisuus on mielenkiintoisen ja haastavan murroksen keskellä. Alan investoinnit ovat pitkäjänteisiä, ja halu vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin näkyy kaikessa toiminnassa. Tällaisessa kehityksessä on innostavaa olla mukana”, Relander toteaa.

Relander on perehtynyt energia-alaan mm. edustaessaan Helsingin kaupunkia Vantaan energian hallituksessa 2012-16.

Suomalaisen energiatuotannon päästöt ovat puolittuneet kuluneen 10 vuoden aikana ja vähintäänkin puolittuvat seuraavalla vuosikymmenellä. Tämän jälkeen energiatuotannon päästöt putoavat marginaalisiksi vuoteen 2040 mennessä.

”Relanderin viestintäosaaminen ja vahva yhteiskunnallinen tausta tuovat meille lisää ymmärrystä, ja kykyä kertoa sekä päättäjille että yleisölle omista tavoitteistamme”, toteaa Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä. ”Olemme hyvin sitoutuneita ilmastonmuutoksen torjuntaan, mutta alamme yritykset tarvitsevat tähän työhön ennakoitavan ja pitkäjänteisesti toimivan ympäristön. Mahdollisuutemme tulla kuulluiksi kehittyivät entisestään tämän rekrytoinnin myötä”.