Frankly Partners raivaa tietä ihmiskeskeiselle liiketoimintamuotoilulle – jatkuvasti kasvava yritys sai nimekkäitä johtajia riveihinsä

Katja Gunnelius (vas) ja Anna Bäckström / Frankly Partners

Vuonna 2013 perustettu Frankly Partners on perustamisestaan lähtien ollut asiakasnäkemyksen tienraivaaja. Vuoden 2018 asiakasymmärrystoimistoksi valittu yritys teki viime vuonna 2,35 M euron liikevaihdon. Frankly Partnersin tavoitteena on kehittää toimintaansa business design -toimistoksi, jonka kilpailuetuna on ylivertainen asiakasnäkemyksellisyys. Kasvava yritys nappasi Business Directorikseen sosiaalipsykologi Anna Bäckströmin ja operatiiviseksi johtajakseen muutosjohtamisen asiantuntijan Katja Gunneliuksen.

Nopeasti muuttuva toimintaympäristö luo yritysten liiketoiminnalle jatkuvia muutospaineita. Eriytyvien ja muuttuvien kulutustarpeiden edessä ihmisten tarpeiden ymmärryksestä tulee yhä keskeisempi osa yritysten liiketoimintamuotoilua. Yritykset ymmärtävät jo hyvin asiakaskeskeisyyden merkityksen, mutta kaipaavat konkretiaa, mittareita ja työkaluja liiketoiminnan todelliseen muutokseen.

– Lähdimme kuusi vuotta sitten liikkeelle luomalla uutta asiakasnäkemyksen kategoriaa Suomessa. Nyt haluamme entistäkin vahvemmin kääntää katseet työmme lopputulokseen: muutokseen, jonka eteen teemme asiakasyritystemme kanssa työtä. Uskomme vahvasti siihen, että asiakkaan, eli ihmisen, tulisi olla kaiken liiketoiminnan ytimessä, Frankly Partnersin perustaja ja toimitusjohtaja Anna-Riikka Hovi sanoo.

Ihmistuntemusta ja muutosjohtamista

Frankly Partners on rekrytoinut nimekkäitä osaajia vahvistamaan tiimiään. Yritys palkkasi asiakasvastuulliseksi Business Directoriksi sosiaalipsykologian dosentti Anna Bäckströmin.Hän siirtyi Frankly Partnersille Kuulas Helsingin toimitusjohtajan tehtävistä. Aiemmin Bäckström on työskennellyt lehtorina Helsingin yliopistolla ja tutkimusjohtajana Kantar TNS:llä.

– Minua kiinnostaa erityisesti tutkimustiedon saumaton yhdistäminen strategiatyöhön ja liiketoimintaan sekä yritysten ihmiskeskeinen palvelumuotoilu. Frankly Partnersin uusi positio business design -toimistona on juuri sitä, missä eteenpäin katsovan yrityksen tulee olla, Bäckström kertoo.

Bäckströmillä on vahva psykologinen ja kulttuurinen ymmärrys, jotka tukevat Frankly Partnersin asiakkaita liiketoiminnan haasteissa.

– Tuon Frankly Partnersiin oman osaamiseni ihmisen käyttäytymisen syvällisenä ymmärtäjänä, ja yhdistämme tätä tietoa strategiseen ajatteluun suunnitellaksemme entistä parempia ja toimivampia yrityksiä sekä palveluita, Bäckström jatkaa.

Operatiiviseksi johtajaksi nimitetyn Katja Gunneliuksen taustalta löytyy pitkä ura eri tehtävissä Trainers´ Housessa. Viimeisimpänä Gunnelius toimi asiakaskokemus- ja HR-johtajana. Frankly Partnersilla Gunnelius vastaa operatiivisesta toiminnasta eli myynnin ja asiakkuuksien kehittämisestä sekä kasvusta ja kannattavuudesta.

– Suhtaudun intohimolla ihmisten, liiketoiminnan ja muotoilun yhdistämiseen. Haluan olla mukana rakentamassa menestyksekkäitä organisaatioita, jotka tuottavat arvoa niin asiakkailleen kuin henkilöstölleenkin. Lähden innolla rakentamaan kasvun seuraavaa vaihetta Frankly Partnersin liiketoiminnalle, joka perustuu mitatusti tulokselliseen asiakaskeskeisyyteen, Gunnelius summaa.