Alkanut vuosi käynnistyi MTV:n kanavien katseluvoitolla – katsotuin kaupallinen tv-toimija tammikuussa

MTV aloitti alkaneen vuoden huipputuloksilla. MTV:n vapaasti katsottavien tv-kanavien katselu kasvoi tammikuussa yli neljällä prosentilla viime vuoden tammikuuhun verrattuna. AVA:n katselu kasvoi peräti 18 %:lla. Keskimäärin jokainen suomalainen vietti tammikuussa MTV:n tarjonnan parissa 40 minuuttia vuorokaudessa.

MTV:n kaupallinen katseluosuus oli tammikuussa 41,1 % (10-54v. prime time). MTV kasvatti eroa toisena tulevaan Nelonen Mediaan lähes 7 prosenttiyksikköön edellisvuoden tammikuuhun verrattuna, jolloin ero oli 5 prosenttiyksikköä. MTV:n kaupallinen katseluosuus on viime vuoden toukokuusta lähtien ollut joka kuukausi korkeampi kuin Nelonen Medialla.

“Strategiamme ytimessä on viihdyttää jokaista suomalaista ajasta ja paikasta huolimatta. Suomalaisten mediankäyttö on yhä monipuolisempaa ja tv-sisältöjä katsellaan useilta eri päätelaitteilta ja siihen tarpeeseen haluamme vastata yhä paremmin. Sen vuoksi onkin hienoa nähdä, että suomalaiset löytävät Maikkarin sisältöjen pariin ja viihtyvät näin hyvin” iloitsee MTV:n kanavajohtaja Jaana Pasonen.

MTV:n tarjonta tavoittaa lähes koko väestön

Kun huomioidaan kanavien ja ohjelmien katselu tv:stä ja muilta päätelaitteilta, MTV:n tarjonta tavoitti tammikuussa 4,9 miljoonaa suomalaista (92 % väestöstä) ja keskimäärin jokainen suomalainen vietti MTV:n tarjonnan parissa 40 minuuttia vuorokaudessa.

MTV:n ohjelmista tavoittavin oli tammikuussa Yökylässä Maria Veitola Jorma Uotisen jakso, jota katsoi yhteensä 1,6 miljoonaa suomalaista keskikatsojamäärän ollessa 1,15 miljoonaa. Myös Uutisvuoto, Myyrä ja Mielensäpahoittajan parhaat jaksot ovat tavoittaneet 1,3 miljoonaa suomalaista ja ovat yltäneet yli 0,8 miljoonaan keskikatsojamäärällä mitattuna.

MTV:n suoratoistopalveluissa katsottiin draamaa ja viihdettä

mtv-palvelussa tehtiin yli 10 miljoonaa ohjelmakäynnistystä ja sisältöjen katselu kasvoi 35 % edellisvuoden tammikuusta. Suosituimmat sisällöt olivat päivittäissarjat, kärjessä Salatut elämät, sekä Love Island Australia ja Younger. Eri käyttäjätunnuksia keräsivät hyvin myös Yökylässä Maria Veitola, Ratamo ja Myyrä.

MTV:n katsotuimmat tv-ohjelmat keräävät hyvin katsojia myös C Moren tilaajien keskuudessa. Tammikuussa Yökylässä Maria Veitola ja Myyrä nousivat C Moren kymmenen katsotuimman sisällön joukkoon

Lähde: Adobe Analytics, Finnpanel TV-mittaritutkimus ja comScore TotalTV-raportointi