SUOMEEN SYNTYVÄ INEZ MEDIA YHDISTÄÄ PERINTEISEN TELEVISION JA SOSIAALISEN MEDIAN– TÄHTÄIMESSÄ KANSAINVÄLINEN KASVU

Uusi TV-kanava aloittaa lähetykset 9.5. TELEVISION kanavapaikalla 19 sekä netissä INEZ.fi ja YouTubessa omalla kanavallaan.

INEZ Media tulee täydellä vauhdilla osaksi suomalaista mediakenttää. Kyseessä on ainutlaatuinen viihdekonsepti, joka yhdistää perinteisen television ja modernin sosiaalisen median viihdekokonaisuudeksi, josta katsojan on helppo nauttia.

INEZ räjäyttää televisiokanava-ajattelun totaalisesti. 

Ohjelmiston peruspilareina ovat sosiaalisen median vaikuttajien ja INEZ median yhdessä tuottamat laadukkaat ohjelmakonseptit ja sisällöt. INEZ median taustalta löytyy yli 300 vaikuttajan verkosto, joiden yhteenlaskettu seuraajamäärä sosiaalisissa kanavissa on yli 4 miljoonaa.

INEZ Media on ensimmäinen Social TV -kanava ja sen keskiössä on aito sitoutuminen yleisön kulttuuriin ja samalla luoda markkinoijille relevantti tapa lähestyä vaikeata kohderyhmää. Sisällöt syntyvät vaikuttajien ja INEZ median yhteisistä konsepteista ja brändit pääsevät osaksi niitä. INEZin malli on maailmankin mittakaavassa täysin ainutlaatuinen, toteaa INEZ Median hallituksen puheenjohtaja Heikki Rotko.

INEZin ydinkohderyhmä on 15-25 vuotiaat nuoret, aktiiviset kaupunkilaiset ja edelläkävijät.

INEZ on kulttuurirelevantti kuraattori vaikuttajien synnyttämälle ainutlaatuiselle sisällölle. Yleisöstämme tulee yhteisö ja yhteisömme on kaikki. Samalla olemme superkaupallisia ja tarjoamme markkinoijalle tehokkaan kanavan tavoittaa tämä vaikea yleisö – ja samalla myös keinot luoda sisällöstä yhteisön kulttuuria kunnioittavaa, toteaa INEZ Median toimitusjohtaja Pasi Raassina.

INEZin ohjelmasisällöt on monipuolisia ja jatkuvasti muuttuvia, joissa huomioidaan sosiaalisen median nopeatempoinen rytmi ja ilmiöt. Ohjelmistosta vastaa kanavajohtaja Miika Suvanto, joka vastaa sisällöistä ja siitä, että kanavalla kohtaa oikeat vaikuttajat ja ohjelmasisällöt.

Ohjelmiston sydän rakentuu Famestream livelähetykseen, joka tulee arkisin klo 15.00 – 18.00. Kolmen tunnin viihdepläjäys pitää sisällään ajankohtaisia asioita, musiikista, ilmiöistä, peleistä, lifestylestä sekä yleisistä some-maailman mielenkiintoisista uutisista.

Ohjelmaslotit ovat kestoltaan viidestä minuutista puoleen tuntiin. Myös asiaohjelmat ja yhteiskunnalliset aiheet tulevat osaksi INEZiä, jonka yksi arvoista on yhteisöllisyys. Yhteisöllisyys näkyy myös katsojiin päin eli katsojien lähettämät videot ovat osa ohjelmavirtaa.

Kanavamme mainosmuodot ovat moderneja ja raikkaalla tavalla kaupallisia. Me yhdistämme innovatiivisella tavalla television, sosiaalisen median ja muun digimedian moderneimmat mainosmuodot. Näiden lisäksi omat ohjelmat ovat mahdollisia sekä yhteisön aktiivinen osallistaminen INEZ-applikaation kautta, jota kehitetään kanavan omaksi ”kaukosäätimeksi, kertoo yhteisöjohtaja Samuel Rossi, joka on itse myös sosiaalisen median vaikuttaja

INEZ lupaa möyhentää mediakenttää uudella tavalla, josta kaikki hyötyy.

Televisio on suomalaisten kotitalouksien kuningas ja sieltä on mielestämme puuttunut

raikkaat uudet sisällöt, jotka puhuttelevat nuorta kohderyhmää.

Tavoitteemme on korkealla, pyrimme Euroopan tärkeimmäksi nuoren yleisön inspiraation ja trendien lähteeksi vuoteen 2023 mennessä, sanoo INEZin kaupallinen johtaja Heidi Tammiruusu.

INEZ Media positioituu viihde- ja mediamarkkinaan, jonka maailmanlaajuinen volyymi vuonna 2017 oli 1900 miljardia dollaria ja markkinan ennustetaan kasvavan (CAGR 4,4 %) 2400 miljardiin dollariin vuonna 2022 (PwC). Digitaalisen mainonnan mediamarkkina on kaksinkertaistunut Euroopassa viimeisen viiden vuoden aikana ollen vuonna 2017 jo lähes 50 miljardia euroa (IAB Europe). Kaikista mediaryhmistä digitaalisen median ennustetaan kasvavan kaikkein voimakkaimmin tulevina vuosina Euroopassa.

Kanava teki menestyksellisen pilotin viime kesänä, jonka tulokset innoittivat rakentamaan INEZ median Suomeen. Päähavainnot olivat selkeästi ne, että nuoret kyllä katsoisivat televisiosta ohjelmia, jos tarjonta vastaisi kysyntään. Pilotin tuloksissa todennettiin, että suurin osa katsomisesta tuli television kautta.

Uuden yrityksen taustalla omistajina ovat perustajajäsenet Heikki RotkoHeidi Tammiruusu, Miika Suvanto ja Samuel Rossi sekä toimitusjohtaja Pasi Raassina.

Taustalla on nimekäs joukko sijoittajia mm. Small Giant Gamesin toimitusjohtaja Timo Soininen sekä Ari Lahti, Ari Tolppanen, Heikki Vienola, Markku Kaloniemi ja Ilkka Perheentupa. Lisäksi senior advisorina / brand & marketing, toimii Hasan & Partners groupin toimitus- ja vastaava luova johtaja Eka Ruola.

Henkilösto:

Henkilöstön osaamista on helppo hyödyntää, koska taustalta löytyy sosiaalisen median vaikuttajia, teknisesti lahjakkaita nuoria editoijia ja kuvaajia sekä tv-toimialan vanhoja konkareita. Hallituksen puheenjohtaja Heikki Rotko, joka on tehnyt pitkän uran MTV:ssä mm. toimitusjohtajana sekä Euroopan kaupallisten tv-yhtiöiden trade bodyn (Egta) hallituksen puheenjohtajana.

Toimitusjohtaja Pasi Raassina siirtyi kanavalle MTV:n digijohtajan tehtävistä ja kaupallinen johtaja Heidi Tammiruusu täydentää tiimiä mm. neljän tv-kanavan käynnistämisestä Suomen markkinoilla sekä sosiaalisen median toimijana 6 vuoden ajalta. Kanavajohtaja Miika Suvannolla on kokemusta laajasti sosiaalisen median alustoista, vaikuttajamarkkinoinnista sekä vaikuttajien manageroinnista. Samuel Rossi toimii yhteisöjohtajana ja toimii lisäksi sosiaalisen median vaikuttajana.