Discovery ja BBC solmivat maailmanlaajuisesti merkittävän yhteistyösopimuksen

Discovery ja BBC ovat sopineet maailmanlaajuisesta sisältöyhteistyöstä seuraavien 10 vuoden ajalle. Vuoden 2020 puolella Discovery lanseeraa uuden suoratoistopalvelun.

Discovery on ostanut SVOD-oikeudet kaikkiin BBC:n ykköstuotteisiin kuten Planet Earthiin, Blue Planetiin, Lifeen sekä Dynasties-sarjaan. Tämän lisäksi Discoverylla tulee olemaan SVOD-oikeudet kaikkiin BBC:n tuleviin maamerkkiohjelmiin niiden lineaarisen tv-esityksen jälkeen. Näiden lisäksi kauppa käsittää satoja tunteja BBC:n muuta laadukasta ja faktapitoista ohjelmistoa.

UKTV:n lifestyle-ohjelmiin keskittyvien kanavien Good Food, Home ja Really omistajuus siirtyy kaupan yhteydessä Discoverylle. BBC hallinnoi UKTV:n viihteellisiä kanavia: Alibi, Dave, Drama, Eden, Gold, Yesterday ja W. Näiden lisäksi BBC vastaa jatkossa digitaalisen palvelun UKTV Play:n toiminnasta.

Merkittävän sisältöyhteistyösopimuksen kauppahinta on 173 miljoonaa puntaa. Yhdistämällä voimansa BBC ja Discovery haluavat tarjota katsojille entistä laadukkaampaa sisältöä. Yhtiöt rahoittavat oman sisältötiimin BBC Studiosin alle rakentamaan uutta sisältöä niin lineaariselle kuin digitaaliselle alustalle.