Ison Numeron uusi päätoimittaja aloitti työnsä

Veera Vehkasalo
Katulehti Ison Numeron uutena päätoimittajana on aloittanut Veera Vehkasalo. Hän seuraa tehtävässä Hannele Huhtalaa, joka luotsasi lehteä vuodesta 2015.
“Iso Numero on kehittynyt viime vuosina valtavasti, ja on hienoa päästä jatkamaan tätä työtä motivoituneessa porukassa”, sanoo Veera Vehkasalo.
Vehkasalo on valtiotieteiden maisteri, toimittaja ja  viestintäalan ammattilainen, joka on tehnyt vapaan toimittajan töitä vuodesta 2011. Hän siirtyy päätoimittajan rooliin viestintäalan tehtävistä Suomen YK-liitosta.
“Eriarvoistuminen, köyhyys ja ihmisten liikkuvuus ovat Suomessakin yhä ajankohtaisempia asioita, ja ne ovat Ison Numeron työn ytimessä. Lehti paitsi käsittelee niihin liittyviä kysymyksiä journalistisessa  mielessä, mutta myös konkreettisesti vaikuttaa kehitykseen tarjoamalla kenelle tahansa matalan kynnyksen mahdollisuuden ansaita lisätuloja”, Vehkasalo toteaa.
Iso Numero on kadulla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa  vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen. Ison Numeron myyjät ostavat lehtiä etukäteen ja pitävät jokaisesta myydystä lehdestä puolet tulona. Vuonna 2018 lehden myyjät ansaitsivat työllään yli 175 000 euroa. Tulot jakautuvat satojen myyjien kesken.
Ison Numeron oma toiminta perustuu pitkälti lehtien irtonumeromyyntiin ja mainostuloihin. Lehden kaikki omat tuotot käytetään organisaation kestävän kehityksen tueksi.
Iso Numero ilmestyy tänä vuonna 11 kertaa 5000 lehden painoksina. Lehtiä myydään pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan suurimmissa kaupungeissa.
“Iso Numero on kasvanut viime vuosina huimaa vauhtia. Vielä vuonna 2016 lehti ilmestyi vain neljä kertaa vuodessa ja sitä tehtiin pitkälti vapaaehtoisvoimin. Parissa vuodessa myyjien tulot ovat moninkertaistuneet ja työmme on entistäkin vaikuttavampaa”, sanoo lehden toimitusjohtaja Janne Hukka.
“Työmme ei olisi mahdollista ilman uskollisia lukijoita ja tärkeitä yhteistyökumppaneita. Erityisessä roolissa lehden kasvulle ovat kuitenkin sitoutuneet myyjät, jotka tekevät sisua vaativaa työtä päivästä toiseen oman ja perheensä tulevaisuuden parantamiseksi”, Hukka sanoo.
Tänä vuonna Iso Numero aloittaa tarjoamaan myyjille entistä enemmän koulutusta muun muassa suomen kielen oppituntien kautta.