Herra Tokmannin paluu -kesäfilmille Kuukauden kamppis -kunnianosoitus – ”Olemme halunneet olla ajankohtaisia sekä luoda positiivista fiilistä ja uskoa tulevaan”

Tokmannin kuluvan kesän mainosfilmi Herra Tokmannin paluu on saanut mediakonserni Sanoman kesäkuun Kuukauden kamppis -kunnianosoituksenKuukauden kamppiksen myötä Tokmannin markkinointia on huomioitu peräti kahdeksalla tunnustuksella noin neljän viime vuoden aikana.

Tokmannin uusimmassa mainosfilmissä herra Tokmanni, halpakauppaketjun vuonna 2016 lanseeraaman Maailman paras ostaja -markkinointikonseptin päähahmo, on erakoitunut mökilleen koronavirusta karkuun. Kun rajoituksia puretaan, kutsuu Mäntsälän keskusvarasto hänet takaisin tuttuihin töihin hankkimaan uusia tuotteita Tokmannille ja sen asiakkaiden tarpeisiin.

Sanoman Kuukauden kamppis on ”kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle – sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista”. Kuukauden kamppiksen palkintoraadin mukaan kesäkuun ensimmäisestä viikosta lähtien televisiossa ja Tokmannin sosiaalisen median kanavissa esitetty Herra Tokmannin paluu on mm. ”yllättävä tarina, mutta silti tunnistettava”. Raati kiittelee myös muun muassa filmin huomioarvoa ja tarinaa sekä kertoo herra Tokmannin filmissä esittämän lausahduksen ”Eiköhän laiteta taas pyörät pyörimään” olevan inspiroiva ja rohkaiseva.

– Herra Tokmannin paluu -mainosfilmimme kertoo meidän haluavan näiden äärimmäisen poikkeuksellisten viimeisten kuukausien jälkeen palata vähitellen uudenlaiseen arkeen. Olemme halunneet olla ajankohtaisia sekä luoda positiivista fiilistä ja uskoa tulevaan. Samalla olemme pyrkineet tukemaan kesäsesongin kaupankäyntiä ja muistuttamaan ihmisiä siitä, että Tokmanni on helposti lähestyttävä, koko Suomen kauppaketju, Tokmannin markkinointipäällikkö Minna Varsta kertoo.

Herra Tokmannin paluu -mainosfilmin suunnittelusta ja tuotannosta vastasi Tokmannin yhteistyökumppani Bob the Robot. Kesäfilmin mediavalinnoissa Tokmanni on tehnyt yhteistyötä Dagmarin kanssa.

– Sanoman Kuukauden kamppis -kunnianosoitus kertoo mainosfilmimme olevan hieno esimerkki hyvästä markkinointiviestinnästä ja yhteistyöstä, ja olemme tunnustuksesta luonnollisesti erittäin ilahtuneita, Varsta kertoo.

Peräti kahdeksas markkinointiaiheinen palkinto noin neljän viime vuoden aikana

Kuukauden kamppis -kunnianosoituksen myötä Tokmannin markkinointia on huomioitu peräti kahdeksalla tunnustuksella noin neljän viime vuoden aikana. Viime vuonna Tokmannin omiin tuotemerkkeihin lukeutuvan Brücken lanseerausmarkkinointi palkittiin Vuoden paras lanseeraus -palkinnolla markkinoinnin tuloksellisuutta mittaavassa AdProfit 2018 -kilpailussa. Samana vuonna Brücken markkinointikampanja palkittiin pronssisella Effie-palkinnolla Effie Awards Finland 2018 -kilpailussa. Lisäksi vuonna 2017 Tokmanni voitti AdProfitin palkinnon vuoden 2016 parhaasta kampanjasta, Grand Onen parhaan verkkomainoksen palkinnon Facebook Live -lähetyksellään ”Hinnanjuhlat”, Kuukauden Parhaat Sekunnit -filmisarjan mainosfilmillään ”Herra Tokmanni ja Sebastian Très-Aimé” sekä Markkinointi&Mainonta-lehden ja MARK Suomen Markkinointiliiton myöntämän Vuoden 2016 markkinointiteko -palkinnon. Vuoden 2016 huhtikuussa Tokmanni palkittiin Vuoden Huiput 2015 -kilpailun äänimainonnan pääpalkinnolla.

Kesäkuun Kuukauden kamppis -kunnianosoituksen saanut Herra Tokmannin paluu on katsottavissa muun muassa Tokmannin YouTube-kanavalla.