RAPORTTI: Sosiaalinen kaupankäynti, livestriimaus ja TikTok tärkeimmät somemarkkinoinnin trendit 2021

16 toimistoa maailman johtavasta itsenäisten toimistojen ketjusta thenetworkone’sta jakaa näkemyksensä alkavan vuoden sometrendeistä Kurion koostamassa katsauksessa.

LONTOO 11.1.2021 – – Sosiaalinen kaupankäynti, livestriimaus ja TikTok ovat keskeisimpiä sosiaalisen median markkinoinnin trendejä vuonna 2021. Vaikuttajamarkkinoinnin merkitys kasvaa, samalla yhteistyömalleista tulee pidempiä ja strategisempia. Vahvasta merkityksellisyydestä rakentuvat brändit menestyvät somessa myös alkavana vuonna. Nämä ja monet muut havainnot nousevat esiin maailman johtavan itsenäisten toimistojen ketjun thenetworkonen ja sosiaaliseen mediaan erikoistuneen luovan toimiston Kurion tänään julkaisemasta raportista.

Katsaus on koostettu haastattelemalla 18 sosiaalisen median asiantuntijaa 16 palkitusta itsenäisestä toimistosta. Vastaajat tulevat ympäri maailmaa, erilaisilta markkinoilta kuten Kiina, Yhdysvallat, Saksa, Britannia, Sudan, Etelä-Afrikka, Singapore ja Romania. Haastattelut tehtiin joulukuussa 2020.

Seitsemän keskeistä trendiä, jotka markkinoijan tulee tietää vuonna 2021, tiivistetään raportissa seuraavasti:

  1. Sosiaalinen kaupankäynti vahvistuu entisestään
  2. TikTok jatkaa voittokulkuaan
  3.  Livestriimauksesta tulee valtavirtaa
  4. Vaikuttajilta odotetaan entistä enemmän aitoutta
  5. Vaikuttajayhteistyöt muuttuvat pitkäkestoisemmiksi
  6. Vaikuttajat otetaan strategisempaan rooliin
  7. Brändeiltä vaaditaan merkityksellisyyttä ja kannanottoja

Kaikki katsauksen asiantuntijat hyödyntävät sosiaalista mediaa asiakastyössään markkinoinnin, viestinnän ja lopulta liiketoiminnan kehittämisessä. He eivät työskentele minkään somealustan palveluksessa eli katsovat toimintaympäristöä objektiivisesta näkökulmasta. Vastaajat ovat hyvin eri tyylisiltä markkinoilta ja erilaisista markkinointiviestinnän toimistoista, minkä johdosta raportti antaa 360 asteen näkökulman somemarkkinointiin vuodelle 2021.

Raporttiin vastanneet asiantuntijat ja toimistot (aakkosellisessa järjestyksessä): Dawid Każmierczak, Social & PR Director, 180heartbeats + JUNG v MATT; Josh Hood, Social Media Strategist & Simon Walton, Social Brand Lead, Above+Beyond; Kevin Fernandez, Social Media Manager, Adolescent; Theresa Myrill, Vice President, Social Media, Barkley; Kei Obusan, Head of Insights & Innovation, Circus Social; Victoria Gates-Fleming, Senior Director, Digital Strategy, Day One Agency; Michele Polico, Chief Innovation Officer, Different; Joshua Tabansi, Creative Director, EnterFive & Product Director, Versus LLC; James Hebbert, Managing Director, Hylink UK; Oana Oprea, Digital Creative Planner, Jazz Communications; Danny Pinch, Executive Creative Director, King James Group; Babs Watson, Director of Brand and Content & Erin Dodds, Senior Account Manager, Launch; Felix Willikonsky, Executive Director, Digital Strategy, PIABO; Friday O’Flaherty, Managing Partner, Osaka Labs; Aziz Musa, CEO, Sudan Digital & Chairman, AMC Group; Sean Bell, Head of Digital, Zulu Alpha Kilo.