BLANCA JUTI NIMITETTY L’ORÉAL-KONSERNIN YRITYSVIESTINNÄSTÄ JA YHTEISKUNTASUHTEISTA VASTAAVAKSI JOHTAJAKSI JA KONSERNIN JOHTOKUNNAN JÄSENEKSI

Blanca Juti Copyright Sander Stoepker

Blanca Juti on nimitetty L’Oréal-konsernin yritysviestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi ja konsernin johtokunnan jäseneksi. Jutilla on yli 25 vuoden kokemus kuluttajille suunnatuista teollisuuden aloista niin teknologian, elintarvike- ja juomateollisuuden kuin peliteollisuudenkin parista. Hänen meriittejään ovat mm. vaikuttavat saavutukset markkinoinnissa ja brändinrakentamisessa sekä laaja asiantuntemus viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista. Niistä hänellä on kokemusta Euroopasta, Yhdysvalloista, Etelä-Amerikasta, Aasiasta ja Afrikasta.

Blanca on antropologi, hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Cambridgen yliopistosta ja hänellä on myös MBA-tutkinto Dallasin yliopistosta. Työskenneltyään viisi vuotta Meksikon suurlähetystön kulttuurivirkailijana Suomessa, hän siirtyi Nokia-konserniin Etelä-Amerikan alueen yritysviestinnän johtajaksi vuonna 1998.

Hän on sen jälkeen toiminut myös Nokia-konsernin sijoittajasuhteiden johtajana, vastannut Vice-President Global Operator Accounts -tehtävässä 2 miljardin euron arvoisista asiakkuuksista ensin Euroopassa ja Aasiassa ja sittemmin Etelä-Amerikassa, minkä jälkeen hän on markkinointijohtajana vastannut 150 maan 11 miljardin euron matkapuhelinliiketoiminnasta.

Vuonna 2013 Blanca aloitti Rovion brändijohtajana saaden arvokasta kokemusta pelialalta ja vuonna 2016 hänet nimitettiin Heineken-konsernin yritysviestinnän johtajaksi. Tässä tehtävässä hän vastasi laaja-alaisesti konsernin viestintä-, ja vastuullisuustoiminnasta. Hän raportoi suoraan toimitusjohtajalle ja johti maailmanlaajuisesti 65 eri kansallisuudesta koostunutta globaalia tiimiä.

Sekä Meksikon että Suomen kansalaisena Blanca puhuu useita kieliä (englanti, espanja, ranska, italia ja suomi), hänellä on kokemusta johtajuudesta kehittyvillä markkinoilla (Brasilia, Kiina ja Intia) ja hän on asunut ja työskennellyt monissa eri maissa ympäri maailmaa.

Hän muuttaa Ranskaan ja aloittaa L’Oréalin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtajana huhtikuun alussa 2021.

Juti seuraa tehtävässä Lucia Dumasia, joka työskenteli L’Oréalilla kolme vuotta ja joka jatkaa uraansa konsernin ulkopuolella.