Podcastit saavat oman päätapahtuman ja palkintogaalan

Audioland -tapahtuman kumppaneita ovat Yle Areena, Sanoman Supla, Bauer Media ja A-lehdet.

Audioland edistää podcastien ammattimaisen tekemisen edellytyksiä Suomessa ja järjestää alan vuotuisen ammattilaistapahtuman ja palkintogaalan. Ensimmäinen Audioland tapahtuma järjestetään Helsingin Savoy-teatterissa keskiviikkona 13. lokakuuta 2021.

Audioland huomioi myös podcastien fanit järjestämällä tapahtumallisuutta, jossa yleisö pääsee tapaamaan suosikki-podcastaajia.

Audiolandin perustaja Risto Kuulasmaa kommentoi:
“Yli miljoona suomalaista kuuntelee podcasteja. Elämme audion nousun aikakautta ja podcasteista on tullut myös tehokas markkinointiviestinnän väline. Audiolandin tavoitteena on luoda uudelle toimialalle kasvavan ja laadukkaan päätapahtuman perinne pitkällä tähtäimellä. Olemme innoissaan siitä, kuinka positiivisesti tekijöiden kenttä, tuotantoyhtiöt, jakelijat ja kumppanit ovat lähteneet mukaan yhteistyöhön.”

“Ylellä on miltei satavuotinen historia nimenomaan äänen parissa, ja audion vetovoima kantaa helposti seuraavatkin sata vuotta. Olemme satsanneet Yle Areenaan, jossa audiotarjontaa on enemmän kuin ehtii kuunnella. Podcastit ovat parhaimmillaan kaikille yhteisiä ja samalla jokaiselle omia – aivan kuten Ylekin on. Koko audio- ja podcast-alan kehityksen edistäminen on meille tärkeää, ja Audioland kokoaa kenttää yhteen uudella tavalla.”
Aura Lindeberg, media-asiantuntija, Yle.

“Olemme jo vuosia toimineet audion kuuntelun monipuolistumisen eteen luomalla menestyssisältöjä radioissa, tuomalla markkinoille ensimmäisen suomalaisen podcast-sovelluksen Suplan sekä julkaisemalla ensimmäiset suuren yleisön podcastit Suomessa. Haluamme kehittää sisältöjen tarjontaa ja laatua yhdessä tekijöiden kanssa, joten on erittäin luontevaa olla osana Audiolandia, ja koota tekijät kautta linjan yhteen. Uskon, että pystymme auttamaan sisältöjä kasvamaan ja luomaan uutta datan ja laadukkaan tuotanto-osaamisemme kautta. Näistä teemoista haluamme jakaa osaamistamme koko kentälle ja siksi olemme iloisia ollessamme mukana Audiolandissa.”
Johannes Saukko, sisältöjohtaja, Supla.

“Euroopan kaupallisen radion markkinajohtajana digitaaliseen audioon ja podcasteihin satsaaminen on Bauer Medialle luontevaa ja tärkeää. Viime vuonna Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa lanseerattu uusi podcast-palvelu Podplay on laajentanut paitsi yleisölle tarjottavaa sisältökattausta, myös mainostajille tarjolla olevaa digitaalisen audion inventaaria.
Podcastien kuuntelu on lisääntynyt räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Myös koronapandemian myötä yhä useampi kuuntelija on hakenut kotikaranteeniin viihdettä ja ajanvietettä podcastien muodossa. Kuuntelijayleisön kasvun myötä hurjaa vauhtia kasvaa myös suomalaisten podcastien ja alalla työskentelevien määrä. Tämä porukka ansaitsee oman foorumin, jossa pääsemme verkostoitumaan, jakamaan ajatuksia sekä iloitsemaan omista ja toistemme saavutuksista!”
Elsa Kalervo, Digital Audio Manager, Bauer Media

“Digitaalisesti jaellut äänisisällöt ovat mediankulutuksen ja myös A-lehtien kasvualue. Isot podcast-hitit ovat sisältöjä, joihin kuulijat keskittyvät pitkään: dokumentarismia, journalismia ja mielipidevaikuttajien keskusteluja, ja näitä kohti myös suomenkielinen podcast-media menee. Syvä suhde yleisöön on sitä myös mainostajille”
Anna Ruohonen, johtaja, medialiiketoiminta, A-lehdet.

Audioland Meetup webcastit kokoavat yhteisön yhteen livenä ja podcastina

Audioland tuottaa myös sisältöä. Audioland Meetup on kerran kuussa julkaistava suora webcast ja jälkikäteen kuunneltavissa oleva podcast. Meetupin jaksoissa Suomen johtavat podcastien tekijät ja tekijöiden yhteisö kokoontuvat keskustelemaan eri teemoista. Ensimmäinen Audioland Meetup on omistettu sisällölle. Jakson vieraita ovat Ylen Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen, Futucast-podista tuttu William Von Der Pahlen sekä Kroonisesti ärhäkkä -podcastin toinen juontaja Irene Naakka.

Ensimmäinen Audioland Meetup -livelähetys on 6. toukokuuta klo 17:00 Audiolandin somessa, osoitteessa: https://www.facebook.com/Audioland.fi