Mediamainonnan määrä laski -3 % vuoden ensimmäisellä kvartaalilla

Vuoden ensimmäisellä kvartaalilla investoinnit mediamainontaan olivat noin 267 milj. €. Laskua vuoden 2020 vastaavaan aikaan verrattuna oli -3 %.

Mediaryhmistä vain verkkomainonta oli kasvusuuntainen. Eniten laski elokuvamainonta, joka oli pysähdyksissä lähes kokonaan.

Tarkasteltaessa vain Kantarin kuukausittaisessa seurannassa olevia medioita, toimialoista mainontaansa lisäsivät vain telepalvelujen ja vähittäiskaupan mainostajat. Työpaikkojen ilmoittelu laski -1,1 % verrattuna vuoden 2020 ensimmäiseen kvartaaliin.

Suurimmat mainostajat vuoden ensimmäisellä kvartaalilla olivat K-Citymarket, Lidl, Elisa, Valio ja K-Supermarket.

Vaikuttajamarkkinoinnin määrä Suomessa oli arviolta noin 27,9 miljoonaa euroa vuonna 2020. Arvio on tehty nyt ensimmäistä kertaa ja perustuu Kantarin ja IAB Finlandin yhdessä tekemän selvitykseen. Vaikuttajamarkkinoinnin määrä ei sisälly kokonaismediamainonnan määrään eikä ole vertailukelpoinen muiden mediaryhmien kanssa.