Stora Enso ja Vogue Scandinavia ryhtyvät yhteistyöhön edistääkseen ympäristöystävällistä muotimediaa

Stora Enso ja Vogue Scandinavia ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen muovin korvaamiseksi aikakauslehtien pakkauksissa. Osana sopimusta Stora Enso tarjoaa Vogue Scandinavialle vastuullisuus- ja pakkaussuunnitteluosaamisensa. Stora Enso ja Vogue Scandinavia ovat luoneet uusiutuvan, hiilineutraalin ekopakkausratkaisun Vogue Scandinavian ensimmäiseen numeroon, joka julkaistaan tämän vuoden elokuussa.

Yhteistyösopimuksen myötä Stora Enso toimittaa Vogue Scandinavialle uusiutuvia aikakauslehtien pakkauksia, pakkaussuunnittelupalveluita sekä automaatiopalveluita. Vogue Scandinavia pyrkii aikakauslehtipakkauksissaan täydelliseen hiilineutraaliuteen uusiutuvan, vähähiilisen materiaalin sekä energiatehokkaan tuotannon avulla. Jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan Stora Enson CarbonZero-palvelun avulla, yhteistyössä päästöjen kompensointiin erikoistuneen South Polen kanssa.

Stora Enso tarjoaa Vogue Scandinavialle asiantuntijapalveluitaan vastuullisissa materiaaleissa ja ”kehdosta hautaan” -elinkaariarvioinneissa. Stora Enso tukee Vogue Scandinaviaa myös avoimessa vastuullisuusraportoinnissa.

”Haluamme vastata yhä ympäristötietoisemman muotiyleisön pyrkimykseen kohti kestävämpää maailmaa yhdessä Vogue Scandinavian kanssa”, sanoo Stora Enson viestintä- ja markkinointijohtaja Ulrika Lilja. ”Toteutamme tätä pyrkimystä uusiutuvien materiaalien, kiertotalouden mukaisen suunnittelun ja hiilineutraalien teknologioiden avulla Voguen Scandinavian ensimmäisestä numerosta lähtien.”

”Kun tein päätöksen Vogue Scandinavian lanseeraamisesta, sitouduin samalla muuttamaan julkaisualaa Pohjoismaissa ja tekemään lehdestämme johtajan vastuullisuudessa. Kun löysin Stora Enson, tiesin välittömästi että he olisivat täydellinen kumppani näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Stora Enso on ymmärtänyt visioni ja antanut täyden tukensa korvaamattomalla asiantuntemuksellaan, innovoinnillaan ja intohimollaan. Vogue Scandinavia on kasvuyritys, ja tavoitteemme on murtaa perinteistä mediaympäristöä. Sen toteuttaminen maailman vanhimpiin kuuluvan yrityksen kanssa tekee tästä yhden urani mielenkiintoisimmista kumppanuuksista”, sanoo Vogue Scandinavian päätoimittaja Martina Bonnier.