Coca-Cola-logo saa uuden halaavan muodon

Coca-Cola on julkistanut tulevien vuosien mainontaa ohjaavan uuden kansainvälisen brändikonseptin. Konseptin syntyyn on vaikuttanut merkittävästi korona-aika, jolloin me kaikki olemme huomanneet arjen ainutlaatuisten hetkien syntyvän erityisesti toisten ihmisten kanssa vietetyistä hetkistä. Todellista taikaa (Real Magic) -nimisellä konseptilla halutaan juhlistaa ihmisyyttä ja ihmisten keskinäistä positiivista yhdessäoloa. Toisten kanssa vietetyt hetket ovat todellisia, ja samanaikaisesti koemme tällaiset hetket taianomaisina.

Uuden konseptin kantavana ajatuksena on, että elämä on täyttä taikuutta. Ensirakkaus, toisten auttaminen, uusien asioiden löytäminen, yhteisten kokemusten jakaminen. Taika ei ole satua vaan oikeaa elämää, sillä jokainen eletty hetki voi olla ainutlaatuinen. Elämä on harmonista, kun onnistumme löytämään inhimillisen tasapainon kahtiajakautuneessa maailmassa.

– Monimuotoisuus tekee maailmasta mielenkiintoisemman; monimuotoisessa maailmassa on ainutlaatuisia ihmisiä, odottamattomia mahdollisuuksia ja upeita hetkiä, sanoo Coca-Cola Companyn globaali markkinointijohtaja Manolo Arroyo. Myös Coca-Cola on tuotemerkkinä kaksijakoinen, sillä se yhtäaikaisesti sekä ikoninen että nöyrä. Se on aito ja salainen. Todellinen ja taianomainen. Coca-Colan ainutlaatuista makua on vaikea kuvailla sanoin, mikä on osa Coca-Colan taikaa.

Coca-Colan logo saa uuden muodon

Todellista taikaa -konsepti ohjaa kaikkea sitä, mitä tuotemerkki Coca-Cola tekee jatkossa. Konsepti herää ensimmäisenä henkiin Coca-Colan televisio-, ulko- ja digitaalisessa viestinnässä. Samassa yhteydessä nähdään Coca-Cola-logon uudistunut ilme. Coca-Cola logo on käytännössä pysynyt samanlaisena tuotemerkin koko 135-vuotisen historian ajan. Jatkossa logo taipuu reunoistaan kaarevaan muotoon, ikään kuin logo halaisi kohdettaan.

Todellista taikaa ei ole mainoslause tai kertaluonteinen kampanja vaan konsepti, jolle Coca-Cola rakentaa tästä alkaen kaikki kampanjansa ja muun viestinnän. Coca-Cola on tehnyt yhteistyötä taiteilijoiden, valokuvaajien ja kuvittajien kanssa, jotka tulkitsevat konseptin sanomaa omien näkemystensä kautta. Omalla ilmaisullaan he kuvaavat sitä, miten arjen hetket kutsuvat meitä toistemme seuraan osaksi ryhmää, samalla kun olemme yksilöllisesti omia itsejämme. Uusi konsepti korvaa edellisen, viisi vuotta käytetyn Taste the Feeling – konseptin.

Olemme Coca-Colan päässä toisistamme

Uuden konseptin alla toteutettu ensimmäinen kampanja ’Olemme Coca-Colan päässä toisistamme’ nähdään Suomessa lokakuussa. Kampanja erottuu huomattavasti Coca-Colan aiemmista kampanjoista ja sen takana ovat kansainvälisesti arvostetut luovat tahot. Kun todellisuus kohtaa pelimaailman, syntyy todellista taikaa.

Kantavana ideana on se, että meitä yhdistävät asiat ovat suurempia kuin ne, jotka meitä erottavat. Coca-Cola voi tuoda toisistaan erillään olevia maailmoja yhteen. Kampanjafilmissä nähdään myös mm. pelimaailman supertähtiä kuten yhtenä maailman parhaimmista pidetty brittiläis-norjalainen DJ Alan Walker, kansainvälisesti tunnettu norjalainen monitaituri Average Jonas sekä hollantilais-amerikkalaiseen eSport-järjestöön Team Liquidiin kuuluva naisten koripallomestari Aerial Powers. Suomesta kampanjassa ovat mukana Lakko, Tinke, Paqpa, Paulin pelivideot, Roponen ja Aippa, jotka haastavat toisiaan kokeilemaan tuntemattomia pelejä.