Valokuva: Sini Pennanen, Sininen kuva

Amanda Alvesalo on valittu kesän 2022 Kemianteollisuuden kesäkatalyytiksi eli viestinnän ja vaikuttamisen kesätyöntekijäksi.

Amanda Alvesalo opiskelee Turun yliopistossa pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Sivuaineiksi ovat valikoituneet European Studies ja viestintä.

– Toimin tällä hetkellä myös Eurooppanuorten liittohallituksessa, jossa vastaan poliittisesta valmistelusta. Työhistoriaa on kertynyt monelta alalta. Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa Nordic Convention on International Affairsin viestintätiimissä, Yliopistovalmennuksen markkinointipäällikkönä, Kauppakeskus Itiksen toimistoassistenttina ja tutkimusavustajana Turun yliopistossa.

– Kesäkatalyytillä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan yritysten yhteiskunnalliseen edunvalvontaan. Monipuoliset tehtävät takaavat, että alasta piirtyy kokonaisvaltainen käsitys. Kesäkatalyytin työkokemus tukee myös loistavasti tulevaisuuden suunnitelmiani.

– Odotan työltä ennen kaikkea mielekkäitä haasteita ja tekemisen meininkiä. Otan mielelläni vastuuta ja uskon, että kesäkatalyytin joustavan työnkuvan ansiosta pääsen hyödyntämään mielekkäästi aiempaa kokemustani. Kemianteollisuus on merkittävä ja mielenkiintoinen ala, ja ymmärrys sen toiminnasta laajentaa käsitystäni suomalaisen yritysmaailman toiminnasta kokonaisvaltaisesti. Otan tämän kokemuksen ilolla vastaan tulevaisuuttani ajatellen.

– Haaveilen tällä hetkellä urasta, jossa yhdistää EU:hun keskittyvät opintoni ja yritysmaailman tarpeet. Tämä voisi toteutua esimerkiksi edunvalvonnan tai konsultoinnin tehtävissä. Brysselissä olisi myös hienoa päästä pyörähtämään jossain vaiheessa.

– Saimme tänäkin vuonna erittäin korkeatasoisia hakemuksia kesäkatalyytiksi, eikä valinta ollut helppo. Amandalla on jo verrattain vahvat näytöt yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, ja se pisti silmäämme hakemuksesta. Odotamme innolla, että pääsemme tekemään hänen kanssaan monipuolisesti töitä, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.