Muuttunut markkinatilanne edellyttää MTV:ltä selkeitä strategisia muutoksia. MTV:n taloutta ovat viime vuosina painaneet myös koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota, noussut inflaatio ja kalliit urheiluoikeudet. Tällä hetkellä tappiollinen liiketoiminta on käännettävä voitolliseksi. Tavoitteena on tehdä MTV:stä pitkäjänteisesti kestävä ja kannattava mediatalo.

MTV uudistaa strategiansa vahvistaen digitaalista osaamistaan sekä sen mahdollisuuksia kuluttajille ja mainostaja-asiakkaille. Strategia sisältää mm. vahvan suoratoistopalvelun kehittämisen ja mainosten kohdennettavuuden parantamisen sekä suoratoisto- että lineaarikatselussa. Yhtenä strategisena kokonaisuutena on myös kustannustehokkuuden parantaminen.

MTV käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat koko MTV Oy:tä eli n. 430 henkilöä. Muutosneuvottelut käydään taloudellisista, tuotannollisista sekä toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. MTV:n alustavissa suunnitelmissa on rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia. Muutokset voisivat aiheuttaa työtehtävien muuttumista, yhdistämistä, lakkaamista, ulkoistamista, työsuhteen ehtojen olennaista muuttumista, osa-aikaistamisia ja/tai irtisanomisia. Alustava arvio henkilöstön vähennystarpeesta on kokonaisuudessaan noin 45. Vähennystarve voi kasvaa, mikäli suunniteltuja uusia työtehtäviä ei oteta vastaan.

Strategiaa uudistamalla teemme MTV:stä kestävää kohti tulevaisuutta. Haluamme tarjota parhaat kotimaiset sisältöelämykset ja keskitymme erityisesti kehittämään kuluttajien ja mainostaja-asiakkaiden digitaalista kokemusta. Vaikka sisältöjemme katselu ja kulutus on loistavalla tasolla, on MTV:n kustannustehokkuutta parannettava.  Muutokset edellyttävät meiltä uudenlaista osaamista, uudenlaisia toimenkuvia ja kulujen karsimista, siksi muutosneuvottelut ovat nyt tarpeen. Tavoitteena on löytää henkilöstön ja MTV Oy:n kannalta paras mahdollinen lopputulos”, sanoo MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.