Palvelualojen työnantajat Palta ja Suomen Journalistiliitto ovat hyväksyneet sovittelija Leo Suomaan tekemän sovintoesityksen MTV:n sisällöntekijöitä koskevaksi työehtosopimukseksi. Sovun myötä Journalistiliiton 11.3. alkavaksi ilmoitettu MTV:n sisällöntekijöitä koskeva lakko peruuntuu.

Palta on tyytyväinen, että lakonuhka väistyi ja yhteinen sopimusratkaisu saavutettiin.

– On hienoa, että kykenimme sopimaan työriidan sovittelijan avustuksella ja löytämään yhteisen ratkaisun. Tässä maailmantilanteessa tiedonvälityksellä on valtavan suuri merkitys, kun me kaikki seuraamme uutisia reaaliaikaisesti, Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri toteaa.

– Nyt saavutettu sovintoesitys on kaksivuotinen ja noudattaa yleistä linjaa. Työehtosopimuspöytäkirjassa myös lisättiin paikallisen sopimisen mahdollisuuksia, mikä on ilahduttavaa, koska se on omiaan lisäämään dialogia henkilöstön ja työnantajan välillä.